Vältä syysmasennus – LIIKU!

Moni alkaa tuskailla syksyllä väsymyksen kanssa. Pimeän ajan lisääntyminen vaikuttaa energiatasoomme ja täten myös innostukseen ja motivaatioomme liikkua.

Hyvin alkanut treeniputki kesän jälkeen alkaa hiipua. Enää ei jaksakaan herätä aamulla ennen töitä lenkille tai hilpasta tekemään lihaskuntotreeniä salille.

Kiireisen ja uuvuttavan työpäivän jälkeen on helppo antaa periksi ja laahustaa kotiin television ja iltasyömisten ääreen.

Tämän lipsahduksen voi sallia itselleen silloin tällöin, mutta välttyäkseen vajoamiselta taas jälleen kerran samaan surmanloukkuun odottelemaan tammikuun alkua ja joka vuosi toistuvia uudenvuodenlupauksia, on toimittava nyt.

Älä siis anna periksi ja toimi näin:

  • Tee itsellesi selkeä suunnitelma viikon liikuntatuokioistasi, kirjaa kalenteriisi valmiiksi mitä teet milloinkin ja pysy suunnitelmassasi.
  • Jos koet että aamutreenit ennen töitä toimivat parhaiten kohdallasi niin toteuta sitä, illalla väsyneenä töiden jälkeen tuskin enää jaksaa raahautua rehkimään jos se ei tunnu itselle luontaiselta.
  • Jos taas treenaat mielummin illemmalla, niin pakkaa treenikamasi mukaan töihin ja suuntaa ilman mutkaa salille suoraan töistä. Vältyt turhalta jahkailulta kotona.
  • Nuku riittävät yöunet, sillä väsynyt keho ja mieli ei jaksa liikkua. Tuloksia ei myöskään synny jos kehosi ei saa levätä.
  • Syö monipuolisesti ja pidä huoli säännöllisestä ruokailusta. Riittävä ravinto auttaa jaksamaan ja antaa energiaa liikkua.
  • Tee treenisuunnitelmastasi monipuolista. Yksipuolinen liikunta on yhtä tyhjänkanssa pidemmän päälle kuin yksipuolinen ravintokin. Keho tarvitsee monipuolisia ärsykkeitä voidakseen hyvin, samaantapaan kuin se tarvitsee myös monipuolista ravintoa varmistaakseen riittävät rakennusaineet.
  • Jos omat ideat tai tietotaito eivät riitä, hanki itsellesi henkilökohtainen valmentaja, trainer, joka pystyy auttamaan eteenpäin treenisuunnitelman teossa, ravintoasioissa tai muissa hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä helpottaaksesi omaa jaksamista ja liikunnan ylläpitämistä oikealla tavalla.

Energistä syksyä!

-Heidi-

 

Scroll to Top