Valmistu personal traineriksi Fressi Akatemiasta

Fressi Akatemian Personal trainer -koulutuksen jälkeen olet elämäntapavalmennuksiin erikoistunut auktorisoitu personal trainer. Kurkkaa, mitä monipuolinen koulutus pitää sisällään!

Fysioline Academy of Finland (FAF) on nyt Fressi Akatemia! Fressi Akatemian kautta aikain ensimmäiset Fressi Personal trainer -koulutukset alkoivat helmikuun puolivälissä Espoossa ja Tampereella. Ensimmäiset uudistuneen koulutuksen käyneet valmentajat valmistuvat heinäkuussa 2024.

 

Fressi Akatemia

Fressi Akatemia on Fysioline Fressi -yritysten oma koulutusyksikkö. Sen taustalla ovat samaan yritysperheeseen kuuluvat Fressi, Fysioline ja FAF sekä yhteistyökumppani Impulssi Valmennus Oy.

Fressi Personal trainer -koulutus on Impulssi Valmennus Oy:n toteuttama auktorisoitu personal trainer -koulutusohjema. Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet elintapavalmennuksiin erikoistuneena valmentajana toimimiseen.

Laadukkaan koulutuskokonaisuuden lisäksi Fressi Akatemian koulutuksista saa mahdollisuuden työllistyä Fressi traineriksi Fressi-keskuksiin ympäri Suomen. Kouluksiin voi kuitenkin osallistua, vaikka mielessä olisi jokin muu urapolku tai yksinkertaisesti halu kehittää omaa hyvinvointiaan ja oppia syvällisemmin tavoitteellisesta harjoittelusta.

 

Fressi Personal trainer -koulutuksen eteneminen

1. Ensimmäiset materiaalit saat jo ennen koulutuksen alkamista

Fressi Personal trainer -koulutus alkaa valmentajan oman hyvinvoinnin kehittämisellä, sillä omien voimavarojen on oltava kunnossa, jotta voi keskittyä muiden ihmisten auttamiseen valmentajana.

Digitaaliseen oppimisympäristöön aukeaa hyvinvointiin liittyviä materiaaleja heti koulutukseen ilmoittautumisen jälkeen. Materiaalit käsittelevät valmentajan omaa hyvinvointia, ravitsemusta sekä mielen ja harjoittelun johtamista.

 

2. Verkkoseminaarijaksolla otat haltuun perusteet

Varsinaiset personal trainer -opinnot alkavat valmentajan ammattiin orientoivalla verkkoseminaarijaksolla. Koulutuspäivän ensimmäinen puolikas käytetään personal trainer -opintoihin orientoitumiseen ja alan kehitykseen tutustumiseen. Lisäksi tutustutaan suomalaisten nykykuntoon ja paneudutaan heidän hyvinvointiaan haastaviin tekijöihin.

Lounastauon jälkeen jatketaan lihaskunto-, kestävyys- ja liikkuvuusharjoittelun perusteisiin. Oppi pyritään viemään oivalluttavien harjoitteiden kautta käytäntöön tulevan lähipäivän aikana.

 

3. Lähijaksolla viedään teoria käytäntöön

Ensimmäinen Fressi Personal trainer -koulutuksen lähijakso järjestetään koulutuspaikkakunnan Fressillä, kuten Fressi Espoonlahdessa tai Fressi Sykkeellä Tampereella. Lähijaksoilla ei juurikaan istuskella, vaan aiemmin opittu teoria viedään käytäntöön erilaisten harjoitteiden kautta.

Esimerkiksi helmikuussa Fressi Espoonlahdessa pidetyn Fressi Personal trainer -koulutuksen ensimmäinen lähijakso alkoi toiminnallisen anatomian opiskelulla. Samalla tutustuttiin tukirankaan sekä lihasten supistumiseen, työtapoihin ja rooleihin. Sen jälkeen jatkettiin lihasten työtehtäviin, rakenteeseen ja harjoitettavuuteen. Tiettyjen lihasryhmien teoriaosuuksien jälkeen käytiin läpi käytännössä, miten kyseisiä lihaksia treenataan ja miten treeni saadaan kohdistettua lihasten eri osille. Jo ensimmäisen päivän päätteeksi on käyty läpi kaikki kehon päälihasryhmät sekä teoriassa että käytännössä.

Lähijaksolla käydään läpi myös hapenkuljetuselimistön harjoittamista. Espoonlahdessa jokaiselle kurssilaiselle laskettiin henkilökohtaiset harjoitussykkeet. Sen jälkeen siirryttiin sisäpyörien päälle tekemään sykeohjattuja harjoituksia, jotka jokainen teki omilla yksilöllisillä tempoillaan.

Ensimmäisellä lähijaksolla paneudutaan myös liikkuvuusharjoitteluun.

 

4. Etenet kuntosalivalmentamisen pariin

Seuraavaksi koulutuksessa siirrytään kuntosalivalmentamiseen. Ensimmäinen kokonaisuutta käsittelevä koulutuspäivä on jälleen verkkoseminaari. Sen opit viedään käytäntöön kahden lähipäivän aikana.

Lähipäivien aikana laitetaan kuntoon myös koulutukseen osallistuvien liiketekniikoita, opetellaan harjoitusohjelmien rakentamista ja käsitellään ammattimaista valmentamista kuntosalilla. Samalla otetaan haltuun taitoja, jotka auttavat toimimaan valmentajana kuntosalilla ja luomaan koulutukseen kuuluvan harjoitusasiakassuhteen.

 

5. Oppimisesi jatkuu tulevina kuukausina

Fressi Personal trainer -koulutus kestää noin puoli vuotta. Tulevina kuukausina helmikuussa koulutuksensa aloittaneilla on edessään sekä verkko- että lähiopetuksena tapahtuvia koulutuspäiviä muun muassa psyykkisestä valmentamisesta, ravinnosta sekä kestävyysvalmentamisesta ja kestävyysharjoittelun ohjelmoinnista.

Lisäksi kurssilla käsitellään valmentajan liiketoimintataitoja, kuten tuotteistamista, markkinointia, myyntiä, viestintää, henkilöbrändäystä ja työskentelyä liikunta-alalla.

Fressi Personal training -koulutuksessa oppii myös turvallisen harjoittelun ohjaamisesta, elintapamuutosten valmentamisesta sekä elintapasairauksista ja niiden huomioimisesta harjoittelussa.

 

Lämpimästi tervetuloa Fressi Akatemian koulutuksiin ja kursseille!

Teksti: Riku Aalto, Impulssi Valmennus Oy:n perustaja

 

Luitko jo nämä?
Viisi vinkkiä vahvoihin luihin
Ennaltaehkäisevä fysioterapia kannattaa
Jännittääkö kuntosaliharjoittelun aloittaminen? 5 vinkkiä jännityksen voittamiseen

Scroll to Top