Jännittääkö kuntosaliharjoittelun aloittaminen? 5 vinkkiä jännityksen voittamiseen

Kurkkaa valmentajan viisi vinkkiä, jotka helpottavat alkujännitystä kuntosaliharjoittelun aloittamisessa.

Mitähän muut ajattelevat, kun menen ensimmäistä kertaa salille? Osaankohan tehdä yhtään mitään? Onko noloa, jos en osaakaan säätää laitteita oikeaan asentoon? Jaksankohan edes treenata salilla?

Kuntosaliharjoittelun aloittaminen voi tyssätä tämän kaltaisiin ajatuksiin jo ennen kuin se ehtii edes alkaa. Esimerkiksi oma terveydentila ja aiemmat treenikokemukset voivat vaikuttaa negatiivisesti saliharjoittelun aloittamiseen. Myös epävarmuus omasta kehosta tai  osaamisesta voi hankaloittaa salille lähtemistä.

On normaalia, että uusi asia jännittää ja tuntuu vaikealta aloittaa. Suurin kynnys on ylitetty jo silloin, kun astut ensimmäisen kerran kuntosalille.

Valmentaja Pajun vinkit salitreenien aloittamiseen

  1. Jokainen on joskus ollut ensikertalainen. Kuntosaleilla käy paljon erilaisia asiakkaita aloittelijoista kokeneisiin salikävijöihin. On hyvä muistaa, että jokainen salilla kävijä on joskus tullut kuntosalille ensimmäistä kertaa ja ollut samassa tilanteessa kanssasi – myös ne kokeneimmat jumppapirkot ja vahvimmat salimarkut.
  2. Kaikki keskittyvät omaan tekemiseensä. Kuntosalilla käy paljon ihmisiä tekemässä omia treenejään ja heistä kaikki keskittyvät omiin suorituksiinsa. Sitä paitsi kukaan muu ei tiedä, että olet ensimmäistä kertaa salilla.
  3. Tutustu rauhassa uuteen saliin. On täysin sallittua tutustua rauhassa laitteisiin ja välineisiin. Muista, että myös salia vaihtavat kokeneet treenaajat saattavat aluksi rauhassa katsella ympärilleen ja etsiä, missä mikäkin sijaitsee, sillä laitevalikoima vaihtelee salien välillä.
  4. Kysy rohkeasti apua. Et opi tekemään salilla mitään, jos et uskalla opetella. Jos laitteiden säätäminen ei ole tuttua, kannattaa ehdottomasti kysyä apua kanssatreenaajalta tai henkilökunnalta. Se ei todellakaan ole noloa!
  5. Jos kanssatreenaajien ajatukset silti mietityttävät, salille voi mennä rauhallisempina ajankohtina eli esimerkiksi keskellä päivää tai myöhään illalla. Kun suorituspaikoille ei ole ruuhkaa, saa ihan rauhassa kokeilla ja harjoitella.

Kuntosaliharjoittelun aloittaminen kannattaa, vaikka alku voi tuntua vaikealta. Muutaman kerran jälkeen kynnys lähtemiseen madaltuu jo taatusti. Treeni-iloa!

Löydät Fressi Trainer Pajun Fressi Linnanmaalta (Oulu). Tutustu Pajuun täällä ja varaa veloitukseton konsultaatio!


Luitko jo nämä blogitekstit?
Jännittääkö ryhmäliikuntatunnille osallistuminen? Näillä vinkeillä pääset alkuun!
Vain puoli tuntia aikaa? Tee tämä kehonpainotreeni!
6 liikettä, jotka vahvistavat ja rentouttavat niska-hartiaseutua

Scroll to Top