Treeniohjelmatiistai, osa 2: Koko kropan toiminnallinen treeni

Mikä ihana päivä treenille tänään!

Jos susta tuntuu, että pelkillä laitteilla huhkiminen on välillä tylsää, niin sujauta treeni viikkoosi myös toiminnallinen treeni. Toiminnallisella treenillä saat kropalle kokonaisvaltaista harjoitusta. Yleensä toiminnallisuus treenatessa kuormittaa kroppaa enemmän kuin paikallaan olo, joten treenin ei välttämättä tarvitse kestää edes kovin kauan. Lyhyillä ja intensiivisilläkin treeneillä saat kehitystä aikaan. Toiminnallinen harjoittelu nostaa sykettä tehokkaasti ja saa rasvan palamaan. Tämä harjoittelumuoto parantaa myös lihasten nopeutta, kestävyyttä ja voimaa. Tämä treenimuoto jos mikä, tarjoaa aivan mahtavan fiiliksen treenin päätteeksi!

Itse olen paljon tehnyt kuntosalilla paikkaharjoittelua eli esimerkiksi hauiskääntö 3 (sarjaa) x 12 (toistoa). Sitten löysin ja ihastuin toiminnalliseen harjoitteluun, koska siinä ”tapahtuu” enemmän ja treenit eivät välttämättä kestäneet niin kauan. Otin siis muun harjoittelun lisäksi toiminnallisia liikkeitä osaksi omaa harjoittelua ja yhden treenin pyhitin pelkästään tälle.

Mä halusin jakaa teille koko kroppaa liikuttavan toiminnallisen treenin, josta itse tykkään paljon!

-Sanna

 

Lataa ohjelma itsellesi PDF-muodossa

 

Teksti: Sanna Pesonen, Fressi Trainer, Seinäjoki

 

1 ajatus aiheesta “Treeniohjelmatiistai, osa 2: Koko kropan toiminnallinen treeni”

  1. Avatar
    Hanna-Riikka

    Tää koko kehon toiminnallinen treeni on ihan pirun hyvä! Saisiko tällaisia lisää? Tai jos mahdollista, voisin maksaakin tällaisesta treeniohjelmasta. Omaan kuntosalikortin mutta liikkeet pelkillä laitteilla ei kiinnosta ja on tehokasta että harjoittaa montaa eri lihasryhmää kerralla.

Kommentointi on suljettu.

Scroll to Top