Tekosyyt roskikseen, ryhmäliikunta sopii kaikille

Syksyn myötä moni kaipaa takaisin hien ja hengästyksen pariin. Ryhmäliikunnasta löytyy vaihtoehto kenelle tahansa, mutta pitkäksi venähtänyt tauko saattaa nostaa kynnystä astua saliin. Älä hairahdu tekosyihin, vaan valitse itsellesi sopiva tunti.

En ennätä liikkua.

Mistä onkaan syntynyt harhaluulo, että treenin pitää kestää tunnin verran? Jo puoli tuntia riittää, kun se on hyvin suunniteltu – ja ryhmäliikuntatunnit on! Valitse puolen tunnin ABS30 tai Peppu30, ja polte tuntuu vielä seuraavanakin päivänä. Tiesithän myös, että Fressi Online -palvelusta löytyy tehokkaita ja nopeita jumppia, joita kiireinen tekee vaikka illalla olohuoneessa.

Mitä toi toljottaa?

Usein kuulee vasta-alkajien arkailevan ryhmäliikuntatunteja, koska oma tekeminen tuntuu epävarmalta ja muiden katseet jännittää. Vähintään yhtä usein kuulee salikonkareilta, että muita jumppaajia ei todellakaan ennätä pällisellä oman treenin aikana. ”Kaikki nauraa mulle” on siis vain korvien välissä. Jos ryhmässä treenaus edelleen ahdistaa, valitse joogaa ja spinningiä, jolloin ainakin osa tunnista treenataan pimeässä.

Kaksi vasenta jalkaa.

Yks vasen kaks kaks eiku.. Jep, tuttu tunne monelle. Taas konkari lohduttaa: harha-askel tanssitunnilla ei ole vaarallinen ja mokailun aiheuttamat nauruhepulit antaa extratreeniä vatsalihaksille. Rytmitajuttomalle on myös tarjolla liuta tunteja, joissa koreografian sijasta keskitytään yksinkertaisiin, tehokkaisiin liikkeisiin. Tsekkaa ainakin BodyPump, Crosstraining, Kiinteytys ja eritasoiset sisäpyöräilytunnit.

Mitä jos kunto ei riitä?

Miksi et kääntäisi kysymystä tavoitteeksi: kohta kunto riittää! Kun löydät oman (ryhmäliikunta)juttusi, saavutat huomaamattasi syvemmän kyykyn, pidemmän lankkupidon ja energisemmän fiiliksen. Rohkeasti sekaan vaan!

Tutustu Fressi Kalenterin monipuoliseen tarjontaan täällä.

XOXO, Fressi-blogitiimistä Laura Rauhala, joka pyöräilee työpaikalleen viestintätoimistoon joka päivä vuoden ympäri. Instassa @laurauhala

2 ajatusta aiheesta “Tekosyyt roskikseen, ryhmäliikunta sopii kaikille”

  1. Avatar
    Pirkko Rissanen

    Kyllä olisi hyviä liikuntoja tarjolla!
    Viikko mennyt flunssassa ettei henki tahdo kulkea ja räkää/limaa n riittänyt jospa jo loppuviikosta pääsisi salille!

Kommentointi on suljettu.

Scroll to Top