Onnistumistarina: Juna oikeaan suuntaan

Olin tehnyt treenejä kotona käsipainoilla ja kahvakuulalla. Treenit tein Nike Training Club-sovelluksen avulla. Minkäänlaista kunnon ruokavaliota mulla ei ollut, vaan söin silloin kuin söin. Älyttömiä määriä ruokaa, tietenkin. Herkuista puhumattakaan. Ihmettelelin lukuisia vatsavaivoja, iho-ongelmia, mielialan muutoksia ja karseita kuukautiskipuja ja migreenikohtauksia.

Ajatuksissani pyöri koko ajan että, ”Minkä takia tuo syö noin ja pysyy hoikkana?” ”Mitä vatsalihaksia tarvii tehdä, että saa vatsalihakset?” ”Monta treeniä teen, että laihdun?” ”Aktiivisuuskello näyttää 100%, palkinnoksi iso levy suklaata!”

Liityin elämäni ensimmäistä kertaa kuntosalille 15.1.2018. Olin osallistunut Fressin järjestämään kilpailuun missä palkintona oli Fressi Trainerin treeni. Voitin kisan ja tein sopimuksen Kampin Fressille. Kävin monilla ryhmäliikuntatunneilla. Mottoni oli ”syö vähän mutta usein ja pieniä annoksia niin laihduit!” Kun söin päivällä vähän ja illalla vielä rajusykkeinen treeni ja siihen päälle älyttömät mätöt ruokaa ja herkkuja niin kyllä siinä laihtui, mutta en yhtään ihmettele tänä päivänä että minkä takia se seinä tuli vastaan.

Seinä

Kesäloma. Ihana vaan olla ja löhötä. Syödä. Loman jälkeen palaaminen takaisin arkirutiineihin tuntui vaikealta ja olo oli painava ja väsynyt. Aina vaan väsytti, kiukutti ja tuntui ettei päässyt eteenpäin elämässä. Juoksin taas kaikissa ryhmäliikuntatunneissa uupumukseen asti, kunnes talvella sairastuin influessaan viikoksi. Tuon viikon aikana alussa tapaamani Fressi Trainer laittoi viestiä, että haluaisin auttaa sua treenaamaan ja syömään oikein.

…Iso paketti pienituloiselle ihmiselle. Jude lupasi, että saisin takaisin koko rahan edestä. ”I will squeeze every euro for you.” Päätin sijoittaa trainer-pakettiin – sijoittaa itseeni.

Aloitettiin ihan perusvenyttelyllä ja liikkuvuudella. Treenasin Juden valvovan silmän alla 2 kertaa viikossa. Askelkyykkypelko tuhottiin muutamassa viikossa. Ruokatapoihin kurkkaamalla ensimmäinen palaute oli ”You eat too little. Put your calories up to 2100”. Opeteltiin ostamaan kaloriharvempia ruokia, jotta voi syödä paljon saamatta kaloreita yli kulutuksen.

Muutaman viikon jälkeen huomasin, että painava ja puristava olo on poissa. Unen laatu on parantumaan päin koko ajan. Silmät ei pyöri päässä kuin biljardipallot. Paino putoaa alaspäin. Oikeat asennot ja ryhti alkaa hahmottua.

Tuntuu hyvältä huomata, miten oma keho kehittyy ja voimistuu. Vitsit mikä fiilis!! Tätä junaa ei pysäytä enää mikään!❤️

 

Teksti: Petra Lehtiluoma

 

Scroll to Top