Niqama-tuoli on tehokas apu moniin selkävaivoihin

Joko olet kokeillut useilta Fresseiltä löytyvää Niqama-selänhoitotuolia? Niqama on helppo ja nopea apu useisiin selkä-, niska- ja hartiaongelmiin.

Kotimainen Niqama-selänhoitotuoli on tehokas apukeino selkäkipuihin ja niiden ennaltaehkäisemiseen. Niqaman teho perustuu luonnolliseen koko selkärankaa hoitavaan venytykseen.

Niqama-tuoli kallistuu taaksepäin, jolloin selkä pääsee venymään. Tuolin selkänojassa olevien rullien ansiosta selkä venyy jo pienessä kallistuskulmassa, mutta halutessaan tuolin voi säätää aina 20 asteen kulmaan saakka.

 

Mihin Niqama auttaa?

Niqama-tuolia voi käyttää monipuoliseen selän ja selkärangan hoitamiseen. Niqaman hoitovaikutus on lantiosta aina niskaan saakka. Venytyshoidon seurauksena selkäkipu vähenee yleensä välittömästi, toisinaan jopa helpottaa kokonaan.

Venytyshoidon tehokkuus perustuu kahteen asiaan. Ensinnäkin selän lihakset rentoutuvat venytyksessä, mikä vapauttaa lihasjännityksiä.

Toiseksi selkänikamien välilevyihin kohdistuva paine vähenee. Silloin välilevyjen ytimet imevät menettämiään nesteitä ja niiden toimintakyky paranee. Terveempi ydin tekee välilevystä kestävämmän rappeutumista vastaan.

Niqama auttaa muun muassa seuraaviin kiputiloihin ja vaivoihin:

  • niskan, kaulan ja hartioiden alueen jännitystilat ja vaivat
  • välilevyn pullistumat
  • lannerangan kiputilat, kuten iskias ja noidannuoli
  • risti-suoliluunivelen (SI-nivel) kiputilat
  • lonkkakivut
  • selkärangan alueen hermojuuriperäiset vaivat
  • erilaiset selän ryhtivirheet

Selän jokaisesta nikamavälistä lähtee hermoja kehon eri osiin ja sisäelimiin, joten Niqama-hoito vaikuttaa selän alueen lisäksi positiivisesti useisiin muihinkin kehon toimintoihin. Moni kertoo esimerkiksi korvien tinnituksen, jalkojen laskimoverenkierron, lymfakierron, suoliston ja sisäelinten toimintojen parantuneen Niqaman käytön myötä.

Niqama-tuolia kannattaa kokeilla, vaikka selkä ei oireilisi. Niqamassa venyttely nimittäin estää selkärangan ennenaikaista rappeutumista ja auttaa pitämään välilevyt terveinä.

Niqama-tuoli sopii kaikille ja on turvallinen käyttää. Vain vakavat sairaudet ja erikoistapaukset, kuten vaikea osteoporoosi ja vaikea verenpaine- tai sydäntauti, ovat tilanteita, joissa venytyshoitoa ei suositella.

 

Niqama-tuolin käyttöohjeet

Niqaman käyttäminen on erittäin helppoa. Istahda vain tuoliin ja kiinnitä lantiolle tuleva turvavyö. Nojaa selkänojaan ja paina kummallakin kädellä yhtä aikaa käsinojien alta löytyviä kytkimiä, jolloin tuoli lähtee kallistumaan hitaasti taaksepäin.

Kun asento tuntuu parhaimmalta mahdolliselta, päästä irti kytkimistä ja nauti selän venytyksestä. Voit pitää kädet käsinojilla, rinnalla tai päästää ne rennoiksi pään yli kohti lattiaa.

Niqama-tuoli mahdollistaa selän tehokkaan venymisen, joten lyhytkin venytys helpottaa usein oloa. Voit pysyä venytyksessä minuutista kymmeneen minuuttiin, mikä vain tuntuu itsellesi parhaalta.

Pääset takaisin istuma-asentoon painamalla samanaikaisesti käsinojista löytyviä kytkimiä alaspäin.

Haluatko kokeilla Niqama-selänhoitotuolia? Tutustu sinua lähimmän Fressi-keskuksen palveluihin helposti tästä.

 

Luitko jo nämä FressiOlo-blogin tekstit?
Neurosonic auttaa parantamaan unta, vireystasoa ja mielialaa
Kun satsaat yöuniin, parannat merkittävästi terveyttäsi
Pulahdus kylmäaltaaseen auttaa palautumaan nopeammin

Scroll to Top