Muutos ja mahdollisuus.

Uusi vuosi, uudet kujeet.

Näinhän se sanonta sanoo, mutta onko ne kujeet sittenkään niin uusia? Luvataan taas laihduttaa, aloittaa säännöllinen liikunta, olla bikinikunnossa kesään mennessä ja osallistua ties mihin hienoihin urheilu- ja liikuntatapahtumiin. Kuulostaako tutulta? Ja joka vuotiselta lupauslistalta?

Ihminen on hyvä aloittamaan asioita aina uudelleen ja uudelleen. Mutta pelkkä aloittaminen ei riitä, jos se ei johda mihinkään.

Liikunta on hyvä esimerkki uudenvuodenlupauksesta. Luvataan liikkua ainakin 3 kertaa viikossa jne. mutta \”lupaus\” kestää ehkä sellaisenaan helmikuun puoleen väliin, jos sinnekään.

\"\"

 

Todelliset muutokset ja lupaukset elämässä eivät ole uudenvuodenlupauksia, vaan ne ovat päätöksiä muutoksesta, joita teemme jokaisena vuoden päivänä.

Joka päivä meillä on mahdollisuus vaikuttaa miten liikumme, mitä syömme, miten hoidamme stressiä ja kiireistä arkea. Joka päivä meillä on mahdollisuus muuttaa epäkohtia, jotka eivät tuota toivottua tulosta.

Sitä on helppo tukeutua sanontaan \”mä aloitan sitten ensi vuonna taas liikunnan\” tai \”mässätään nyt oikein kunnolla kun ensi vuoden alusta aloitan laihiksen enkä sit syö juuri mitään\”.

Mitä jos tänä uutenavuotena emme tekisikään mitään konkreettisia yksityiskohtaisia lupauksia vaan ottaisimme askeleen edemmäs? Tekisimme päätöksen siitä että joka päivä tekisimme pienen muutoksen, kohti sitä minää joka meistä kukin haluaa olla, oli se sitten veden juonnin lisääminen, treenirutiinien rikkominen, positiivisempi ajattelutapa, stressin vähentäminen, perheen kanssa vietetty lisäaika tms.

Vuoden päästä voimme katsoa taaksemme asioita, joita pienet muutokset arjessa ovat tuoneet tullessaan.

\”Elämä on matka, ei määränpää.\”

Olkoon tuleva vuosi jokaiselle täynnä uusia eteenpäinvieviä haasteita, mahdollisuuksia kasvaa ihmisenä ja tehdä mahdottomasta mahdollista. Mikään päätös ei ole mahdoton jos sen tekee sydämellä!

Ja mikä parasta, näiden muutosten tekemisen voit aloittaa jo tänään, ei tarvitse edes odottaa vuoden vaihtumista. 🙂

-Heidi-

Scroll to Top