Hyvästä olosta jatkuvuutta liikuntaharrastukseen

Kun teet asioita, jotka tuottavat sinulle nautintoa ja hyvää oloa, on hyvin todennäköistä, että jatkat näiden tekojen parissa myös tulevaisuudessa. Liikuntaharrastukset ovat hyvä esimerkki tästä. Mikäli liikkuminen saa olosi tuntumaan hyvältä ja koet onnellisuuden tai onnistumisen tunteita liikkumisen ansiosta, tulet varmasti liikkumaan myös jatkossa. Miksi luopuakaan jostain sellaisesta, mikä tuo iloa elämääsi ja saa olosi tuntumaan energiseltä.

Itselleen mieluisien liikuntatapojen löytäminen auttaa motivaation säilyttämisessä ja tsemppaa liikuntaharrastusten pariin myös niinä vähän huonompina päivinä. Liikkuminen ei koskaan saisi olla taakka tai pakko. Eihän kukaan meistä mielellään tee asioita, joita on pakko tehdä. Haluamme tehdä asioita, joita saamme tehdä!

Monelle on tärkeää saada liikkuessaan kokemus, että tämä liikkumiseen käytetty aika on vain minua itseäni varten. Silloin saa miettiä omaa kehoaan ja sitä miltä liikkeet kehossa tuntuvat. Oman kehon kuuntelu ja liikkeisiin keskittyminen ovat asioita, joita liikkuessaan kannattaa mietiskellä.

Kuuntele kehoasi

Fressin tämän kevään uutuustunti Pilates by Fressi sopii kaikille liikkujille ja auttaa keskittymään oman kehon kuunteluun. Tunnilla liikkeet saa jokainen asiakas tehdä oman hengityksensä rytmittämänä, omaan tahtiinsa. Mikäli kokee, että hengityksen miettiminen saa pään pyörälle ja vie ajatukset kauemmas rauhallisesta olotilasta, on vaihtoehtona jättää hengityksen ajatteleminen pois ja keskittyä vain liikkeisiin. Omaa kehoa kuunnellaan, ja mietitään tarkasti missä minkäkin liikkeen tulisi tuntua.

Tunnilla tehtävät liikkeet ja liikeyhdistelmät etenevät kevyestä rankempaan, jotta jokaisella on mahdollisuus valita sen hetkiseen olotilaan sopivin vaihtoehto. Liikkeet saavat kehosi tuntumaan vahvemmalta ja ryhdikkäämmältä, liikkuvuus lihaksissa ja nivelissä lisääntyy ja taustalla soiva musiikki tekee tunnelmasta rauhallisen, sekä auttaa jokaista osallistujaa keskittymään omaan harjoitukseensa.

Haasteena jokaiselle; mieti mikä sinut saa liikkumaan ja mikä liikunnassa tuottaa sinulle hyvää oloa?

 

Kevättä odottaen, Fressin ryhmäliikuntatiimi

 

Scroll to Top