Harjoittele aamuvirkuksi näillä vinkeillä

Tunnistatko itsesi iltaihmiseksi? Huomaatko usein herätessäsi kauniin päivän vierähtäneen jo pitkälle? Haluaisitko tuntea itsesi tehokkaaksi jo aamusta alkaen? Harjoittele aamuvirkuksi näillä vinkeillä!

Riittävä uni⁣

Herätäksesi aamulla virkeänä tulee yöunien olla riittävät. Valmistaudu uneen totuttua aiemmin vähentämällä sinistä valoa ja tuuleta makuuhuone sopivaan lämpötilaan.⁣ Jos nukahtaminen tuntuu haastavalta tai unenlaatu heikolta, voit kokeilla ottaa avuksesi unipäiväkirjan kirjoittamisen. Pidä huolta myös unihygieniasta - sen avulla saadaan aikaiseksi mahdollisimman hyvät olosuhteet niin nukahtamiselle kuin nukkumisellekin. 

Pienin askelin⁣

Tee muutoksia rytmiisi vähitellen, jolloin uudesta vuorokausirytmistä tulee pysyvämpi ratkaisu. Siirrä aluksi herätyskelloa aikaisemmaksi esimerkiksi 15 minuuttia useamman tunnin sijaan.⁣ Pieniä muutoksia on helpompi mahduttaa omaan arkirytmiin ja muutoksien ylläpitäminen on myös todennäköisesti helpompaa.

Rauhoittava iltarutiini⁣

Luo itsellesi miellyttävä iltarutiini, joka voi sisältää esimerkiksi kirjan lukemista, päiväkirjan kirjoittamista ja kupin kofeiinitonta teetä. Opeta kehosi tunnistamaan, kun on aika rauhoittua uneen. Valmistautuminen yöuniin alkaa jo ennen sänkyyn menoa. Vähennä älylaitteiden käyttöä jo reilu kaksi tuntia ennen nukkumaanmenoa. Jos mahdollista, pidä elektroniset laitteet ja laturit eri tilassa kuin nukut. Vähennä myös valaistusta, hämärässä kehon melatoniinin tuotanto aktivoituu luonnollisesti. Lue täältä lisää vinkkejä iltarutiinin luomiseen.

Säännöllinen rytmi⁣

Yritä pitää unirytmi säännöllisenä päivittäin ja totuta kehosi uuteen vuorokausirytmiin. Viikonloppuna rikottu rytmi vaatii arkena uuden ponnistuksen aikaisiin aamuheräämisiin.⁣ Vältä silti olemasta liian ankara itsellesi. Joskus pidemmät aamu-unet vain tulevat tarpeeseen!

Valmistele huominen⁣

Sanotaan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Valitse etukäteen seuraavan päivän vaatteet, pakkaa laukku ja valmista lounas rasiaan. Pienillä lisäyksillä iltarutiineihin pystyt helpottamaan seuraavaa päivää ja herääminen on mukavampaa, kun osa aamuaskareista on tehty valmiiksi. Pieni suunnittelu illalla helpottaa aamutoimia ja antaa näin myös lisää aikaa tärkeälle yöunelle. Lue täältä lisää vinkkejä, miten valmistella seuraava päivä jo edellisenä iltana.

Antaudu levolle

Tarjoamme nyt mahdollisuuden osallistua täysin veloituksetta kolmen viikon mittaiseen haasteeseen, jonka aikana opit muun muassa luomaan otollisen ympäristön unelle, rauhoittamaan mieltä ja rakentamaan oman iltarutiinisi. Saat kunkin viikon materiaalit itsellesi sähköpostiin, ja voit tutustua niihin täysin omaan tahtiin. Tilaa veloitukseton Antaudu levolle -unihaaste täältä.

 

Scroll to Top