Valmistele seuraava päiväsi jo edellisenä iltana

Sanotaan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Paranna elämänlaatuasi ja valmistele seuraava päiväsi jo edellisenä iltana. Nappaa vinkit onnistuneisiin iltarutiineihin!

Iltarutiinit päättävät päivän ja valmistavat mielen ja kehon yöunille. Pienillä lisäyksillä iltarutiineihin pystyt helpottamaan seuraavaa päivää tai koko viikkoa. Myös pieni suunnittelu illalla helpottaa aamutoimia ja antaa näin lisää aikaa yöunille.

Kokeile näitä vinkkejä onnistuneisiin iltarutiineihin:

  1. Valmista yön yli säilyvä tai valmistuva aamupala. Tällaisia aamupaloja ovat mm. erilaiset tuorepuurot ja chia-vanukkaat. Myös monet smoothiet säilyvät mainiosti jääkaapissa aamun asti.
  2. Suunnittele päivän kulku. Tämä saattaa kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta oman arkesi tarkemman tutkailun avulla saatat huomata erilaisia toimintatapoja, jotka eivät välttämättä palvele sinua. Mieti, voisitko lisästä päivääsi hyötyliikunta, esimerkiksi pyöräilemällä paikasta toiseen tai vaihtamalla päiväjärjestystä, jolloin matkustamiseen käytetty aika lyhenisi.
  3. Pakkaa tavarat. Pakkaa illalla kaikki seuraavan päivän tavarat valmiiksi. Pohdi esimerkiksi, että mitä sinun täytyy ottaa mukaan, jotta ehdit töistä suoraan jumpalle.
  4. Tee eväät valmiiksi. Mealpreppaus eli ruokien valmistaminen etukäteen helpottaa aikataulutuksen lisäksi myös päätöksentekoa. On helpompi tehdä hyviä valintoja, kun ruoka on valmiiksi tehtynä, eikä kauppaan tarvitse mennä nälkäisen etsimään jotakin ’’helppoa ja nopeaa’’. Valmiit eväät auttavat myös ylläpitämään tasaista ruokarytmiä ja näin ollen energiaa riittää tasaisesti koko päivän ajan. Lue lisää mealpreppauksesta täältä.
  5. Mieti mikä saa sinut hyvälle tuulelle. Meille kaikille on tuttu tunne kun jokin menee aamulla pieleen ja tekisi mieli palata lämpimän peiton alle: aamukahvit kaatuvat päälle tai bussi menee nenän edestä. Lumipalloefektinä päivän kaikki tekeminen tuntuu takkuiselta. Millä pienellä teolla saat hyvän fiiliksen takaisin päälle? Ehkä se on lempikappale kuulokkeisiin, kännykkään tallennetut kissavideot tai soitto parhaalle ystävälle. Tärkeintä on, ettei jää huonoon fiilikseen kiinni vaan jatkaa eteenpäin. Lue täältä vinkit aamun ensimmäisiin 5 minuuttiin.
  6. Rauhoita iltasi. Onnistunut päivä alkaa jo hyvin nukutuista yöunista. Raskas liikunta tai kiire illalla voivat haitata nukahtamista. Tee siis iltarutiineista itsellesi rauhoittavia ja mielekkäitä. Kun päivä on hyvin suunniteltu ja aikataulutettu etukäteen, jää illalla aikaa rauhoittua.

Valmistele seuraava päiväsi jo edellisenä iltana ja huomaa helpotus arjen kiireessä. Mieti, mitä näistä vinkeistä voisit helposti ottaa käyttöösi. Aloita niistä ja lisää vähitellen uusia terveellisiä tapoja arkeesi. Muista, ettei kaikkea tarvitse muuttaa kerralla.

Rauhallisia talvi-iltoja!

Scroll to Top