Treeniohjelmatiistai, osa 13: tehokas olkapäätreeni

Tuntuuko siltä että olkapäätreeni ei millään meinaa mennä perille? Onko epäselvää minkälaisilla liikkeillä olisi turvallista lähteä harjottamaan olka- ja hartiaseudun lihaksia? Nappaa tästä talteen neljän liikkeen tehokas  olka- ja hartialihastreeni jonka voit yhdistää osaksi omaa ylävartalo harjoitteluasi.

Olkapään liike on lähtöisin olkanivelestä, joka on pallonivel. Yksi niveltä liikuttavista lihaksista on kolmipäinen hartialihas, joka jakautuu kolmeen osaan. Tästä syystä sitä tulisi harjoittaa kolmesta eri suunnasta.

Harjoituksen neljästä liikkeestä ensimmäinen on pystypunnerrus Smith-laitteessa, joka on hyvä voimaa kehittävä perusliike ja keskittyy koko hartialihakseen. Vipunosto sivulle käsipainoilla on eristävä liike hartialihaksen keskiosalle, kun taas kulmasoutu takaolkapäille- taljassa kohdistuu nimensä mukaisesti hartialihaksen takaosaan. Vipunosto edestä- taljassa on puolestaan erinomainen liike hartialihaksen etuosalle.

Valitse sarjapainot itsellesi sopivaksi aloittaen ensin pienemmästä ja vähitellen nostaen vastusta. Muista kuitenkin pitää tekniikka puhtaana ja hallittuna.

 

Tsemppiä treeniin ja pyöreitä olkapäitä metsästämään! 🙂

- Janiina

 

Lataa ohjelma itsellesi PDF-muodossa

 

Teksti: Fressi trainer Janiina Kuosa, Fressi Iso Omena

 

Scroll to Top