Treeniohjelmatiistai, osa 11: HIIT-treeni

Tuntuuko, että aikaa ei vain tahdo löytyä treenaamiselle, tavalliset salitreenit ovat tylsiä tai puuttuuko motivaatiosi ihan kokonaan? Nyt voit unohtaa pienimmätkin syyt miksi et treenaisi, sillä HIIT-treenit ovat lyhyitä, mutta sitäkin napakampia tehotreenejä! HIIT-treenejä voit tehdä missä vain, välineillä tai ilman ja ainoastaan mielikuvituksesi on rajana minkälaisen treenin teet.

HIIT, eli High Intensity Interval Training, sopii kaiken ikäisille ja kokoisille liikkujille tasosta riippumatta, sillä treenin intensiteettiä ja liikkeitä voi itse varioida oman kuntotason mukaan. Mitä enemmän syke nousee, sen tehokkaampi treeni on.
HIIT- treenit kehittävät muun muassa hapenottokykyä, tehostavat aineenvaihduntaa ja rasvanpolttoa sekä nostavat kuntoa nopeasti.

Jos et ole ikinä aikaisemmin tehnyt HIIT-treenejä, suosittelen aloittamaan hieman rauhallisemmin ja nostamaan intensiteettiä pikkuhiljaa. Tällaiset treenit ovat erinomainen keino haastaa itseä, sillä kunnolla tehtyinä ne eivät oikeastaan ikinä tunnu helpolta. Aina voi yrittää tehdä enemmän toistoja tai tehdä nopeammalla tempolla ja näin haastaa itseä tehokkaampaan suoritukseen. HIIT-treenit tuovat myös kivaa vaihtelua tavalliseen saliharjoitteluun.

Ota ihmeessä kokeiluun!

-Nina

 

Lataa ohjelma PDF-muodossa

 

Teksti: Nina Ylisaari, Fressi Trainer, Leppävaara

 

Scroll to Top