Rokkiprojekti jatkuu: Hellurei ja hellät tunteet – muutosta elämäntapoihin

Tästä se lähti minun matka terveellisempään elämään!

\”Nyt onkin mennyt jo ”lomaviikkokin” ohi musahommia painaessa, mutta myös kuntoillessa. PT Martin johdatuksella on nyt menty jo kolme viikkoa, eli vuorossa I`m still standing päivitys!

Martti on suunnitellut minulle ruokavalion jota noudattelen tiukasti vuoden alusta, haluan nähdä ja tuntea tuloksia. Houkutuksia on toki ollut mutta en aio niille sortua, joten ei kannata tarjota.

Ajattelin kertoa millaista muutosta se minun sekamelskaisessa arjessa tarkoitti. Ruokavalioon tulikin suuri muutos ihan siinä että syön 3 tunnin välein joka ei todellakaan ”edellisessä” elämässä toteutunut. Sitten VESI! Se vanhin voitehista, vaan ei ollut minulla käytössä juuri muuten kuin kasvovoiteissa. Voitteko kuvitella saatoin menna työpäiväni seuraavasti:

Heräsin aamulla, join vettä, menin töihin. Töissä vedin kuusi tuntia putkeen ilman mitään ruokaa tai sitä vettä, sitten kotiin ruokakaupan kautta. Joo ihan hemmetin hyvä idea tuo nälkäisenä ruokakauppaan meno. Siinä suden nälässään kun voisi sortua jo kannibalismiin. Tottakai kaikki herkut ja epäterveelliset  vaihtoehdot jotka on nopeita vetää oli ostoslistalla.  Sokeri ja rasva koukuttavat kivasti, joten ostoskärriin tarttui sipsii, karkkii, limua jne. ja light on laihduttajille. Sokerista nopeet humalat ja sitten ruuaksi jokin aivan järkyttävän huono ratkaisu kuten pizza, limua jne. (Hemmetti että olen vihanen itselleni)  koko ilta meni jotain mässytellessä kun tehtiin musahommia, tai olin vaan niin poikki ettei sohvalta eväänsäkkään jaksanut liikuttaa, miksiköhän!?

Se, että tietää miten kannattaa syödä ja mikä on terveellistä, ei tee asioista aina helppoa.  Joskus sitä vaan räpiköi päivän jollain ihan surkealla ravinnolla, kun kaikkeen muuhun on keskityttävä 100 lasissa. Sitä tiedostamattaan alkaa tekemään aivan järjettömän tärkeysjärjestyksen elämässään. Onhan se tämä nykyarki tällästä, vai onko se?

Tekosyitä sanon minä! Hitto hyvin onnistuu nytkin! Toki oman haasteensa tuo myös tällaisen pienen eläintarhan pyörittäminen täällä kotona. Sitä paitsi Stubbkin sanoi, että se liikkuu ja saa lisätunteja sillä päivään, tuon kyllä uskon. Voin kyllä myöntää sen että jonkun pitää joskus ravistella ihminen ruotuun, harvoin nimittäin PT itse tulee kotoa hakemaan. Kyllä se oli itsellekin melkoinen herätys, kun kirjoitin Martille vähän ruokapäiväkirjaa…Miia ei näin.

On mahtava huomata että jo parissa viikossa elo on kohentunut väsyneestä kärttysestä akasta, (kyllä sanoin sen ja myönnän sen) energisempään ja iloisempaan itseeni. Toki en voi sanoa etteikö olis ollu ihan kamalia päivä, voi kyllä! Voinee tuota sokeriaddiktiota verrata johonkin huumeen kaltaiseen, se vain on laillista tuo valkoinen paholainen.  Sokerin vierotusoireiksikin niitä kai voi kutsua kun ”out of the blue” alkaa pienellä ihmisellä pannu jumimaan ihan urakalla.

Psyko bitch- päiviä on ollut pari, joista pahimman ottaa vastaan rakas puoliso, oikeasti anteeksi. Toinen kun ei voi edes sanoa että ota keksi, niin kuin Jamie sanoi Adamille Myytinmurtajissa, ota porkkanastakin voisi tulla musta silmä! Kivun kanssa olen tottunut olemaan jo ihan muistakin syistä kuin lihaksista, tää olisinkin helppoa jos ois vaan kroppa jumissa, vaan kun jumittaa se pannukin välillä. Ollaan me naiset hormoonihirviöitä voi tsiisus… Pitäähän tässä nyt jotain syyttää joten päätin että syynä on ne hormoonit ;D Huumorilla mennään pitkälle! 

Ruokavalioon kuuluu siis huomattavasti enemmän proteiiniä kuin ennen… Pizza jne sitä tuskin hirveesti sisälsi, jos nyt mitään muutakaan oikeasti hyödyllistä. Punainen liha ei sovi, joten vaaleassa lihassa on pysyttävä, lisänä maito ja riisiproteiinit, jonkin verran soijaa myös. Vanhasta muistista tiedän, että soija ja maitoproteiinit aiheuttavat myöhäisiän puberteetin. Ruokavaliota siis yritetään säädellä niin ettei kasvot muistuta kohta sitä surullisen kuuluisaa pizzaa…  Ero energiatasoissa on kuin yö ja päivä, toki välillä väsyttää mutta ei samalla tavalla kuin ennen. Kroppa alkaa jaksaa ja mikä tärkeintä pää toimii taas! Ei ole koko ajan tiltin kuva kovalevyllä kun on muististä kyse. Kaikkeen se näköjään vaikuttaa mitä itseensä ahtaa.

Päivän ruokavalio ja rutiini menee jokseenkin seuraavasti:Aamulla pirtelö: mustikka mansikkaa banaani pellava rouhetta, riisiproteiini jauhe (ei herkille iaka vinkee maku) ja valio+ maitoa.

päivällinen: Seitä, riisiä, rasvaton ruokakerma, hemmetisti salaattia, eli puolet lautasesta kananmuna

välipala: leipä, höysteitä, hedelmä.

illallinen: kana, gluteeniton pasta, tomaattisose, hemmetisti salaattia, eli puolet lautasesta. raejuustoa.

iltapala: Leipä höysteet,kananmuna, maitoa, etelän hetelmä J

Ruokavalioon kuuluu muutakin, mutta tuosta näätte vähän suuntaa. Kaloreita ruokavaliossa on päälle 2000, joten nälkäkuurilla ei tosiaan tartte olla. Ja nyt kun innostutte ja haluutte laittaa terveyden kuntoon, niin uskallatte rohkeasti kysellä Martilta apua. Saatte sit just teille sopivan oman ruokavalion.

Palatakseni tuohon elämän huonoon tärkeysjärjestykseen. Ihmisen täytyy itse voida henkisesti ja ulkoisesti hyvin, että voi edetä elämässään parhaalla mahdollisella sykkeellä. Kukas muukaan kuin itse voisi olla siitä vastuussa? Vaikka se kuulostaakin kliseiseltä, niin se on totta, siksi sitä jauhetaan Jutan superdieetti ohjelmissa ja muissa terveys sarjoissa jne jne.

Ootteko miettinyt miksi se onkin niin kettumaisen kuulosta kun sitä ohjelmaa kattoo ja se auttaminen tuntuu jopa ”pätemiseltä”? Tolla on kaikki reilassa, se voi hyvin, nauttii työstään/elämästään ja auttaa myös muita tekemään niin ja vielä HYMYILEE KOKO AJAN (siis ei voi olla normaali).  Joo se on tää suomalainen perisynti KATEUS! Voin toki olla väärässä tässä, mutta tämä on vain oma mielipide ja tuntemus.

Pitääkö hyvä elämä ansaita?Milestäni kyllä, tässäkin voisi häilyvästi ”viitata” vastavoiman lakiin (myös Newtonin III laki) Newtonin kolmas laki sanoo, että jos kappaleeseen vaikuttaa toinen kappale jollain voimalla, niin samanaikaisesti kappaleen täytyy vaikuttaa toiseen kappaleeseen yhtä suurella, mutta suunnaltaan vastakkaisella voimalla. Kaikilla teoilla on vastareaktio, ja vastavaikutus. vaikutatko ympäristöösi positiivisesti vai negatiivisesti? Saatko ympäristöltä positiivisia vai negatiivisia viboja? J Fiksu miekkonen tuo herra Newton vaikka tuskin teoriaansa pohjusti ihmisviboihin. Onko jollain tähän antaa ihan oikeakin viittaus?

Ai niin, onhan se ruokavalio ja treenaaminen tuottanut tietysti tulostakin, joten tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikkoa!

Usko unelmiin! ”-Miia <3

Scroll to Top