Rokkaavaprojekti: Ekat treenit!

Huhhuijjaa, jos viimeksi oli jalat jumissa niin nyt oli yläkropan vuoro!

Töissä meni sairaslomaviikon jälkeisen työtaakan vuoksi yliajalle ja reenit alkaa hiukan myöhässä. Toivon että kaikki mielessä pyörivät asiat jää nyt salille. Martti on vastassa hymyillen ja onneksi anteeksiantavaisella mielellä, hyvä meininki tarttuu heti.

Sali on siisti, huoliteltu ja simppeli, täällä käy kaikenikäisiä treenaajia kuntoutujista urheilijoihin. Ei ollenkaan ahdistava fiilis, mitä ehkä salaa pelkäsin. Taustalla kuuluu musiikki! Täähän alkaa tuntua jo omalta.

Ohjelmassa alkulämpö crosstrainerilla n 5min, tässä huomasin jo eroa viimeisimpään testikertaan, ei tunnu jalat menevän heti hapoille! Nice! Tiesittekö että nykyisin noissa vekottimissa on telkkarit ja musan kuuntelu mahdollisuudet, äkkiäkös tossa yhden suomen pelin kattoo kun reenaa

Martti selkeästi suunnitteli että käy lämmittelyn aikana läpi tulevan urakan, luuli etten muistaisi siitä mitään ja järkyttyisi tulevasta treenistä jo heti alussa. Well I did! Joten pehmennetty esittelytapa ei tällä kertaa toiminut

Harjoitukseen kuuluu 5 erilailla kroppaa kuormittavaa liikeparia. On reittä, on, pakaraa on selkää, vatsaa, rintaa jne. On siinä monenlaista lihasta joiden olemassaolosta en vielä tiennytkään, huomenna voikin olla toinen juttu. Duunipäivän päätteeksi mietityttää mitenkähän punnerrukset sujuu, vaan se kait on pienin ongelma

Jalkaprässi + kyykky (luulot pois heti alkuun?)

Selkävamman vuoksi asentoa täytyi hakea, hermo kettuili välillä ihan olan takaa mutta saatiin prässi toimimaan. Erehdyin jo ajattelemaan että täähän vois olla kivaa, kunnes! Kyykyt voi prkl! Jestas kun mentiin hapoille… vaan urheasti Martti innosti parempaan suoritukseen. Edelleen täytyy seurata liikeratoja, että liike tehdään varmasti oikein. Seuraavalla kerralla kokeillaan toista prässiä, jotta saadaan selälle vielä parempi asento ja liikkeeseen suurempi liikerata.

Punnerrus polviasennossa + TRX punnerrus

No nyt alko jännittää! Katosta killuvat työvälineet tuovat mieleen lähinnä ihan jotain muuta kun mitä nyt niillä ilmeisesti tehdään. Vaan onhan niitä strippitankojakin nykysin salilla, juu en mene ei pelkoa!

Jep, tässä idea on sama kuin edellisessä, tehdään putkeen kahta liikettä, välillä 1min tauko. Ei kait olisi pitänyt testissä punnertaa yhtään, nyt Martti laitto sen heti ohjelmaan
Niin monta kun menee ja meneehän se kymmenen, kuuluu vierestä. No, vaikka väkisin ajattelin ja punaisena täristen väänsin sen kympin. Ei loppunut tähän, nyt on sitten kattokoristeiden vuoro! Jee nyt venytellään rintaa… Juu kyllä se rinta on vaan jumissa, mikä on useiden vuosien kampaajatyön tulos. poks ja riks…tai no itseasiassa ihan jees tunne, en tiennytkään että saan kädet tänne asti… Ai että nyt sitten tässäkin punnerretaan? Joo tää oli kova, vapinat päällä joka paikkaa poltteli. Keho vähän ihmeissään, että mitä se neiti nyt puuhaa? Ei tälleen oo ennenkään touhuttu!

Selän ojennus rullaten + Ylätalja

No nih, mentiin edellisestä sarjasta selvinneenä selkään, jes!! Sehän nyt toimii! Odotin normi lattialla tehtäviä selkälihasliikkeitä… Jep, olen vanhanaikainen. Edessä on penkki ja siinä Martti hienosti näyttää kuinka homma toimii, helppo juttu. Säädetään jakkara sopivaksi, tunne on kun nokalleen lentäisi. Ilmoitin että nyt kyllä on semmonen juttu että kohta ollaan turvallaan. Martti auttaa vaan ei onnistu. Nyt ottaa kupoliin prkl…. Onneksi on vihmerä PT, ei paniikkia, nyt kuules tehdään tää vähän eri tyylillä. Kyllä vain, nyt tuli joogastakin tuttu liike, nelinkontin ja keskivartaloa halliten vastakkaiset jalka ja käsi ylös, useita toistoja. Toimii! Selkä, pakara, vatsa, olkavarsi, tuntuu! Lopussa tuntuu olkapäissä kunnon polte edeltävien punnerrusten ansiosta. Ei se mitään, tää on vasta treenin puoliväli!

Lisää yläkropan liikkeitä tiedossa. Ylätalja, hitto kun sitä on ihminen lyhyt! Hyvä että ylsin ottamaan sen taljan käteen. Terve! Tiesittekö että lapaluiden välissä on lihakset! Tässä liikkeessä oli helpompi pitää asento kasassa, vaan huomaa että yläkroppa on ihan jumissa staattisesta työasennosta. Tarttis varmaan tehdä jotain tai ois pitäny jo aikaa sitten! Vaan siksihän tällä ollaan.

Etukyykky/pystypunnerrus+ Köyden veto kohti kasvoja

No olihan nuo reidet jo palautunut edellisistä joten kyllä minä tähän pystyn, ai tähän tulee painot Martti selkeesti näkee että ei tänään ihan 10kg lähde niin otetaan 2kg painot. Ne onkin just sopivat useammalla toistolla. Hiki on, niin kuin pitääkin. Taas on koiranpuruluuköysi roikkumassa laitteessa, tai ainakin se siihen touhuun sopisi, no onpahan tuttu kapistus. Juu ei pyöri muuten enää mikään muu kuin veri päässä oikein humauksina, kun niskahartia alue alkaa aukeamaan. Tämä on kiva liike avaa rintaa ja toimii koko yläkropan lihaksille! Tässä myös oli helpointa löytää oikea asento. Jäin miettimään, että kuka muuten sunnittelee nää vekottimet?

Vatsapuristus pallon päällä+sivutaivutus seisten (huom 8kg paino! )

Viimestä viedään, näinkö on että selvittiin ilman ambulanssia! Nonih nyt aletaan veivaa! voi hemmetti mikä kipu iski alaselkään taivuttaessa taaksepäin, selkeästi on vammasta johtuva kipu rangassa joten nyt pitää muuttaa jotain. Parannellaan asentoa, menee muutama, tuntuu kyllä vatsoissa hyvin mutta selkä kettuilee taas urakalla, harmikseni vain muutama toisto ja pitää keksiä muuta.  Eli sit vaan selälleen lattialle jalat koukkuun ja lantion nostoja. Tää onkin hyvä! Vaikeutetaan liikettä niin että toinen jalka suoraksi ilmaan samanaikaisesti, TOSI JEES! Tuntuu mutta oikeessa paikassa! Sivutaivutukset, vanha tuttu liike. Aloitetaan 6kg menee useita jopa 30kpl toistoja. Martin mielestä liian pieni paino, 8kg no nih nyt tuntuu vaan saan tälläkin useita toistoja. Uusi kierros läpi.

Lopuksi Martti näyttää pari kikkaa miten voi rentouttaa alaselkää. Kovalla alustalla jalat yhdeksänkymmenen asteen kulmaan ja relax. Helpommin sanottu kuin tehty! Heti kun selkä rentoutuu, niin vihloo ja juiliii, kaatumisen syytä taas… Kokeiltiin myös vatsalihaksilla tukea ja selkäkaaren suoristamista joka aikaansai pitkien selkälihasten krampin. Nannaa, minun selkä on selkeesti anti relax Vaan toivoa ei olla menetetty kokeilen tuota rentoutumista saunan lämmössä ja pikkuhiljaa kun selkä paranee se varmasti toimii ja onnistuu.

Jee I made it!
Hyvä fiilis!

Aion jäädä verryttelemään jalkoja samalla jutellaan seuraavista käynneistä ja ruokaohjelmasta. Aikataulut kohdilleen ja matka jatkuu kohti terveempää elämää. Jäin itsekseni crosstrainerille vedin tehokkaamman 15min jonka jälkeen vaihdoin juoksumatolle reipasta kävelyä 126-130 sykkeellä 30min+5min verryttely. Jösses,  meinasin nurin lentää kun lopetin tuolla juoksumatolla, vaatinee vielä totuttelua, sisäkorva+ aivot meinaa seota. Olenkin aina ollut enemmän kestävyysliikunta ihminen, joka kulkee rauhallista tahtia useita tunteja ja tässä sen huomaa. Kotoa tulee puhelu, maito ja levite loppu siis kauppaan ruokaostoksille, josta kotiin venyttelemään. Kova on nälkä, kanasalaatti Gyllä!

Olo on hyvä! Martti niminen jyrä ajoi just päältä! Tietää tehneensä jotain, mutta on energinen. Tätä minä tältä projektilta haen energiaa ja hyvää oloa. Niin kuin moni minut tunteva tietää, ulkonäkö ei ole minulle tämä projektin peruste. Tässä vuosien varrella olen oppinut rakastamaan itseäni sellaisena kuin olen ja kehotan muitakin samaan. Haluan voida hyvin ja toivon, että voin jakaa iloa ja hyvää mieltä musiikin ja lauluni kautta kaikille teille. En perusta ulkoiselle paljon, koska se on mielestäni hyvin katoavaista, haluan muutenkin vapautua ajatukselta ”mitähän muut ajattelee minusta”. En halua olla oman ajatukseni vanki.  Liikkumisella saan lisää jaksamista ja iloa elämääni. Terveellisyys on todellakin tärkeää, sen tajuaa vasta kun terveytensä on menettänyt. Elämä on minulle kokemuksia ja elämistä varten!

Usko unelmiisi ja kurkota tähtiin, maailma on sinun! ”

-Miia <3

Scroll to Top