Pieni kesähaaste – Opi vetämään leukoja!

Kesällä ei välttämättä aina huvita treenata sisätiloissa. Siksi on kiva keksiä haasteita ulkoliikunnan osalta. Jos et vielä saa vedettyä leukoja, niin tämän ohjelman ansiosta homma onnistuu varmasti.

Mitä hyötyä leuanvedosta oikein on?

Leukoja voit harjoitella missä tahansa, tankoja löytyy ihan joka paikasta ulkosaleilta, lenkkipolkujen varresta jne. Leuanvedolla vahvistat selkälihaksia, vatsalihaksia, käsivarren lihaksia ja olkapäitä. Selkäranka tykkää myös kovasti roikkumisesta. Pieni varoituksen sana, jos kärsit usein migreenistä, niin leuanveto ei ole paras liike sinulle. Kysäise neuvoja salin trainerilta, jos olet epävarma asiasta.

  1. Aloitetaan homma iisisti ihan vain roikkumisesta. Roiku tangossa niin pitkään kuin pystyt vastaotteella eli rystyset pois itsestä. Jos pysyt tangossa 15 sekuntia, voit siirtyä seuraavaan kohtaan.
  2. Aseta koroke tangon alle. Korokkeen tulee olla niin korkea, että leukasi on tangon yläpuolella korokkeen päällä seistessä. Jännitä koko ylävartalo ja lähde laskeutumaan hitaasti alaspäin, kunnes kädet ovat suorana. Jos olet ulkona ja siellä ei ole saatavilla koroketta, niin pyydä kaveria punttaamaan sinut tangon yläpuolelle jaloista nostaen.
  3. Seuraavassa vaiheessa ota hieman matalampi koroke käyttöön. Otsan tulee olla tangon kohdalla. Vedä nyt itsesi ylös ja laskeudu hitaasti alas. Edelleen käytetään vastaotetta.
  4. Nyt päästään jo melkein asiaan. Asettaudu roikkumaan vastaotteella tangon alle ja vedä itsesi niin ylös kuin pääset ja laskeudu rauhallisesti alas.
  5. Seuraavassa vaiheessa ponnista jaloillasi hypäten ylös lattiasta niin, että saat leuan tangon yläpuolelle. Laskeudu alas mahdollisimman rauhallisesti.
  6. Sitten onkin tosi kyseessä. Kokeile tehdä normaali leuanveto ilman ponnistusta. Voit hyvin vielä tässäkin vaiheessa hyödyntää pikku ponnistusta, jotta saat kokonaisia toistoja harjoiteltua.

Leuanvetoa koskee sama harjoittelun perus periaate kuin muutakin harjoittelua eli se ominaisuus kehittyy mitä kulloinkin harjoitellaan. Eli leuanveto kehittyy leukoja vetämällä. Sitten ei muuta kuin haastamaan itseään.

 

Voimakasta kesää toivottaen Noora trainer Herttoniemen Fressi 24:lta

 

1 ajatus aiheesta “Pieni kesähaaste – Opi vetämään leukoja!”

  1. Avatar

    Minusta kuminauhat ovat hyvä apu leukojen haejoittelussa. En päässyt yhtään leuanvetoa kun kokeilin kuopuksen syntymän jälkeen. Aloitin leuanvedot paksulla kuminauhalla ja pikkuhiljaa siirtynyt ohuempaan ja ohuempaan. Tänään juuri kokeilin kokonaan ilman avustusta ja meni 5 kpl puhtaita leukoja käsivarret aina väleissä kokonaa suoristaen. 🙂

Kommentointi on suljettu.

Scroll to Top