Nosta fiilis arjen yläpuolelle näillä vinkeillä

Millaista on sinun perusarkesi? Elätkö odottaen suuria kohokohtia kaukana tulevaisuudessa? Voisitko ajatella löytäväsi jokaisesta päivästä ihania asioita, joilla arjestakin tulee juhlaa?

Olen usein tuntenut onnellisuutta havahtuessani siihen, että perin tavallinen asia tuottaa suurta iloa. Viimeksi tällainen tunne valtasi minut retkeillessäni kauniissa luonnossa aurinkoisena päivänä. Sain aistia metsän tuoksun ja lintujen laulun sekä nähdä ohitseni liihottavan perhosen.

Toinen hykerryttävää iloa tuonut asia oli saamani maidonvaahdotin (hinta 4,90 euroa), jolla voin tehdä kahvilamaisen hienon vaahdon kofeiinittomaan kahviini. Ai että!

Arjen yläpuolelle nouseminen ei siis vaadi kalliita illallisia hienoissa ravintoloissa tai tuhansia lentokilometrejä merten takaisiin paratiiseihin. Minusta on tärkeää rakentaa itselleen sellainen arki, josta nauttii. Rutiinit helpottavat arjen rullaamista, mutta nekin voivat olla mukavia.

Koosta päiväsi asioista, jotka tuovat sinulle iloa

Arjella on ehkä vähän tylsä leima. Ajatellaanpa asiaa toisin! Voit omilla valinnoillasi ja toimillasi tehdä arjesta sellaisen, että se on kivaa.

Koosta päiväsi asioista, jotka tuovat sinulle iloa. Sinä päätät itse, millaista työtä teet, kenen kanssa vietät aikaasi, mitä harrastat ja miten huollat itseäsi. Olennaista on myös, kuinka huolehdit laadukkaan unen, ravinnon ja liikunnan sisällyttämisestä arkeesi.

Voisitko jakaa arkesi täyttävät asiat mukaviin ja epämukaviin? Jälkimmäisten kohdalla voit pohtia, ovatko ne sinulle välttämättömiä tai voisitko hoitaa ne jotenkin toisin. Tietenkään kaikista välttämättömistä jutuista ei saa mukavia tekemälläkään, mutta jokaiseen päivään saat varmasti suunniteltua sekä kivaa että välttämätöntä.

Mietin, millaiset asiat tekevät omasta päivästäni sellaisen, että en ajattele sitä tylsänä arkena. Tässä muutamia:

  • Marjaoilla höystetty aamupuuro rauhallisesti nautittuna ennen töihin lähtöä vs. puolijuoksussa hörpätty kahvikuppi.
  • Kävely töihin matkan varrella olevia puita tutkien vs. autoilu ruuhkassa päivän töitä mielessä pyöritellen.
  • Keskustelut mukavien työkavereiden ja asiakkaiden kanssa vs. läppärin taakse linnoittautuminen.
  • Värikäs kotona valmistettu lounassalaatti vs. kaupasta kiireessä haalittu mikroruoka.
  • Reipas lenkki luonnon helmassa vs. sohvan pohjalle jumittuminen koko illaksi.
  • Perheen kanssa vietetty aika vs. liian kiire läheisille.

Miettiessäni, mikä minut saa hymyilemään itsekseni arjessa, huomaan syiden olevan todella pieniä. Ehkä tärkeintä arjen luksuksessa on havainnointi eli hetkessä elämisen taito ja kyky arvostaa sitä, millaista oma elämä on. Jos suorittaa kaiken puolihuolimattomasti rutiinilla, hienot hetket jäävät helposti huomaamatta. Läsnäolo mahdollistaa kivojen asioiden huomaamisen!

Onko siis niin yksinkertaista, että arjen yläpuolelle ei tarvitsekaan nousta, vaan jokaisesta päivästä voi tehdä itselleen nautinnollisen?


Lue seuraavaksi:

Scroll to Top