Kesäpäivän kaksi nopeaa rasvanpolttotreeniä

Huh hellettä! Poikkeuksellisen helteen alla urheilumotivaatio voi olla kateissa, niin on ollut allekirjoittaneellakin. Mikä onkaan siis parempaa, kuin tehokkaat ja kestoltaan lyhyet treenit, mitkä voit toteuttaa ulkona, kuntosalilla tai jopa kotonakin.

HIIT-treenit (lyhenne tulee sanoista High Intensity Interval Training) ovat varmasti monelle tuttuja, sillä kyseinen treenimuoto on ollut pinnalla jo useamman vuoden. Intervallitreenit ovat lyhyitä ja erinomaisen tehokkaita -täydellisiä kesä-aamun tai -illan urheiluhetkiä.

Tässä kaksi HIIT-esimerkkiä, mitä suosin itse:

Juoksu/pyöräily-HIIT:
Polje tai juokse 15 sekuntia niin kovaa kun pystyt, sen jälkeen kävele 30 sekuntia. Toista kuntosi mukaan 5-15 kertaa.

Lihaskunto-HIIT:
Valitse neljä liikettä, sen mukaan, mitä kehon osaa haluat treenata. Jos haluat keskittyä vatsalihaksiin, kokeile esimerkiksi vatsarutistuksia, vuorikiipeilijä-liikettä, kyynärnojasta suorille käsille nousua, linkkuveistä. Jos taas haluat keskittyä alavartaloon, koosta liikkeet esimerkiksi askelkyykyistä, askelkyykkyhypyistä, boxihypyistä, syväkyykyistä, kyykkyhypyistä.. Voit toki myös sekoittaa liikkeitä tai keksiä ihan omia liikkeitä.

Tee jokaista liikettä 15 toistoa, kaikki liikkeet putkeen. Tämän jälkeen pidä oman tasosi mukaan 30 sekunnin-1,5 minuutin tauko. Toista sarja 4-8 kertaa.

Ylläolevia treenejä saa ja pitää varioida oman kuntotason mukaisesti. Pitäkää myös huolta, että treeneissä on riittävästi vettä mukana.

Iloisia kesätreenejä!

Scroll to Top