Miten tehdä kuntosalikäynnistä elämys?

Käytkö salilla autopilotti päällä? Teetkö ohjelmasi liikkeet rutiininomaisesti ja ajatukset muualla? Milloin viimeksi pysähdyit miettimään, miltä treenikokemus tuntuu?

Päivän askareet, kuntosalitreeni mukaan lukien, ovat meille usein suorittamista. Pakonomaista siirtymistä toiminnosta toiseen. Mitä jos kokemus olisi enemmänkin kuin suoritettu treenirutiini? Kuntosalikäynnistä voi luoda itselleen elämyksen: moniaistisen, merkittävän ja vuorovaikutuksellisen kokemuksen. Parhaimmillaan elämys voi aiheuttaa kokemuksen henkilökohtaisesta muutoksesta.

Jokaisella on oma syynsä kuntosaliharjoitteluun. Oli treenin taustalla sitten lihasvoiman lisääminen, vamman kuntouttaminen tai vaikka rakkaus lajiin, on ympäristöllä merkitystä. Jo treenipaikkaa valitessa kannattaa tunnustella, vastaako paikka tarpeitasi ja toiveitasi. Näetkö itsesi siellä treenaamassa? Onko henkilökunta sellaista kuin haluat sen olevan? Tarjoaako paikka kenties jotain enemmän?

Kuntosalin tulisi olla paikka, jossa viihdyt ja pystyt toteuttamaan sinulle merkityksellistä harrastusta miellyttävässä ympäristössä. Samaan ympäristöön on usein etsiytynyt samanhenkisiä ihmisiä ja kuntosali voikin olla myös paikka, jossa kunnon lisäksi kohenee sosiaalisuus.

Kun sinulle sopiva paikka on löytynyt, elämyksen voit tuottaa sinä itse. Annatko aisteillesi mahdollisuuden havaita kuntosalikäyntisi nyanssit? Kokeile seuraavalla treenikerralla keskittyä treeniympäristösi havainnoimiseen ja tee käynnistäsi palkitseva elämys.

Lähdetään mielikuvamatkalle unelmien salille:

Sisään astuessasi tunnet olosi tervetulleeksi. Koet, että sinun viihtyvyytesi ja hyvinvointisi on tärkeää. Pukuhuoneessa on mukava tunnelma. Salin puolella annat arvoa tilavalle ympäristölle ja toimiville laitteille. Ympäristö on siisti ja viihtyisä. Saat tehtyä treenin haluamassasi aikataulussa ja järjestyksessä. Saatat moikata tuttuja ja vaihtaa kuulumiset treenin lomassa. Hyvän harjoituksen päälle istahdat saunan lämpöön rentoutumaan. Jos aikaa vielä on, huollat kehoasi myös hierontatuolilla. Nautit hyvän treenin jälkeisestä olosta kehossasi.

Anna elämyksellisyydelle tilaa seuraavalla treenikerralla. Aisti ympäristöäsi. Arvosta omaa aikaasi, jonka annat hyvinvoinnillesi. Tunne kehosi työskentely treenin aikana. Sinä jaksat ja pystyt, ole ylpeä siitä.

Lopuksi nauti siitä tunteesta, jonka treeni saa aikaan. Palaa vielä kotona treenin jälkeen noihin tuntemuksiin ja ajatuksiin. Saiko treeni aikaan elämyksen ja jopa mahdollisesti henkilökohtaisen muutoskokemuksen?

 

 

Scroll to Top