Kuivakuppaus auttaa palautumaan ja vähentää turvotusta

Kuivakuppaus tehostaa aineenvaihduntaa, mikä puolestaan auttaa palautumaan, vähentää turvotusta ja voi tehota jopa selluliittiin.

Aina hierojalle meneminen ei ole mahdollista, mutta onneksi lihaskireyksiä voi helpottaa kotonakin. Kuivakuppaus on yksi tehokas tapa huoltaa lihaksia. Samalla mieli rentoutuu ja iho saa kosteutusta.

Kuivakuppausta tehdään silikonisilla imukupeilla. Kuppiin syntyy alipaine, kun sitä puristetaan kevyesti ennen iholle laittamista. Alipaineen ansiosta pehmytkudos imeytyy kupin sisälle, minkä seurauksena saadaan hieronnankaltainen vaikutus.

 

Kuivakuppaus tehoaa turvotukseen, lihaskireyksin ja selluliittiin

Kuivakuppaaminen vilkastuttaa aineenvaihduntaa, jolloin esimerkiksi verenkierto ja lymfanestekierto tehostuvat. Sen seurauksena turvotus vähenee, kehoon kertyneiden kuona-aineiden poistuminen tehostuu ja nesteet lähtevät liikkeelle.

Kuppaus toimii hyvin myös lihashuollossa. Aineenvaihdunnan vilkastumisen seurauksena lihakset palautuvat paremmin. Samalla treenistä kipeytyneiden lihasten kipu voi helpottua. Kuivakuppausta ei kannata kuitenkaan tehdä silloin, kun lihaksessa on venähdys tai muu vamma.

Kuivakuppaus auttaa myös muihin kiputiloihin. Esimerkiksi istumatyöläisten niska-hartiaseudun vaivat tai lihasjännityksistä johtuvat päänsäryt voivat helpottaa kuivakuppaamisen avulla.

Lisäksi kuivakuppaamisella on esteettisiä vaikutuksia. Säännöllisesti tehtynä kuppaaminen voi auttaa vähentämään selluliittia.

Kuivakuppauskuppeja käytetään aina hieronta- tai ihoöljyn kanssa. Öljyn ja ihon stimuloinnin ansiosta hoidettavan alueen iho saa kosteuttavan hemmotteluhetken jokaisella hoitokerralla.

 

Näin pääset alkuun kuivakuppaamisessa

Kuivakuppauskuppeja on erikokoisina. Suuremmat koot soveltuvat isommille lihaksille, kuten reisille ja pakaroille, pienemmät puolestaan pienempien lihasten käsittelyyn, kuten säärille, käsivarsille ja dekolteelle.

Kuppia liikutetaan iholla aina sydäntä kohti etenevillä liikkeillä. Kuppeja voi liikuttaa joko hitain suorin vedoin tai pienin pyörivin liikkein. Yhtä aluetta kannattaa käsitellä alkuun vain lyhyitä aikoja. Kun iho ja kudokset tottuvat kuivakuppaukseen, käsittelyn kestoa voi vähitellen lisätä.

Alkuun kuivakuppaaminen voi tuntua hieman epämiellyttävältä etenkin selluliitin päältä, mutta tunne helpottaa kerta kerralta. Käytä hieronta- tai ihoöljyä reippaasti, niin kuppi liukuu iholla helposti ja kivuttomasti.

Kuppaus laittaa nesteet tehokkaasti liikkeelle, joten muistathan juoda hoitokertojen jälkeen runsaasti!

 

Joko luit nämä?
Alkoholin vaikutukset treeniin ja rasvanpolttoon
Ryhti kuntoon näillä kuudella liikkeellä
Vastustuskyky vahvistuu syömällä monipuolisesti ja riittävästi
Viisi vinkkiä vahvoihin luihin

Scroll to Top