Kesäinen hedelmäsalaatti

Tämä kesäinen hedelmäsalaatti on raikas ja ravitseva! Ravitsemusterapeutti kertoo, mitä terveyshyötyjä saat sesongin suosikkihedelmistä.

Kesä on monien maukkaiden hedelmien ja marjojen sesonkia. Niistä kannattakin valmistaa ihanan raikas hedelmäsalaatti!

Samalla kun herkuttelet raikastavalla hedelmäsalaatilla, saat kulhollisen tärkeintä ravintoaineita ja kunnolla kuitua. Kulhollinen hedelmiä auttaa täyttämään myös päivittäisen kasvissuosituksen!

Tämä satokauden hedelmäsalaatti valmistuu aprikooseista, nektariineista tai persikoista, kirsikoista ja mansikoista. Sen voi maustaa mehulla tai nauttia proteiinipitoisempana välipalana rahkan kanssa! Herkkuhetkeen hedelmäsalaatti sopii täydellisesti, kun sen tarjoilee vaniljajäätelöpallon kanssa.

 

Raikas hedelmäsalaatti

Ainekset

  • aprikooseja
  • nektariineja tai persikoita
  • kirsikoita
  • mansikoita
  • minttua tai sitruunamelissaa
  • vaniljarahkaa tai mehua

 

Ohje

  1. Poista kivet hedelmistä ja kannat mansikoista. Pilko hedelmät suuhun sopiviksi palasiksi.
  2. Halutessasi voit maustaa hedelmäsalaattia tilkalla tuoremehua tai inkiväärijuomaa.
  3. Koristele hedelmäsalaatti mintulla tai sitruunamelissalla.
  4. Tarjoa hedelmäsalaatti sellaisenaan, tee siitä proteiinipitoisempi lisäämällä sekaan vaniljarahkaa tai nauti se jälkiruokana vaniljajäätelön tai vaahdotetun kerman kanssa.

 

Hedelmien terveyshyödyt

Aprikoosi

Kauniin oranssit aprikoosit sisältävät muun muassa C- ja A-vitamiineja, jotka edistävät etenkin ihon hyvinvointia.

Lisäksi aprikoosit ovat hyvä kaliumin lähde. Kalium on tärkeä monissa kehon elintoiminnoissa, kuten lihasten ja hermoston toiminnassa. Kalium auttaa myös ylläpitämään normaalia verenpaineitta.

 

Nektariini ja persikka

Nektariini ja persikka ovat ravitsemuksellisesti hyvin samanlaisia kuin aprikoosit.

Persikat ja nektariinit ovat hyvä kuidun lähde, mutta tuovat hedelmäsalaattiin mukavasti myös E- ja K-vitamiineja. E-vitamiini toimii elimistössä muun muassa antioksidanttina eli suojaa soluja.

 

Kirsikka

Kirsikoiden terveysvaikutuksia on tutkittu jonkin verran. Niiden nauttimisesta voi olla hyötyä esimerkiksi unen laadun parantamisessa, tulehduksen lievittämissä ja urheilusuorituksesta palautumisessa.

Aktiivisesti liikkuvan kannattaakin popsia kirsikoita kesän aikana, sillä kirsikoiden sisältämät antosyanidit, jotka toimivat antioksidantteina, näyttävät tehostavan palautumista raskaan liikuntasuorituksen jälkeen.

 

Mansikka

Makeat mansikat maistuvat suurimmalle osalle suomalaisista. Niitä kannattaa syödä kesällä myös terveyssyistä!

Mansikat sisältävät runsaasti C-vitamiinia, folaattia ja kaliumia. Mansikoiden sisältämät flavonoidit näyttävät myös laskevan matala-asteista tulehdusta, mikä on nykytutkimuksien mukaan yhteydessä moniin kroonisiin sairauksiin.

Mansikoilla näyttää olevan myös kolesterolia laskeva vaikutus. Se on hyvä uutinen suomalaisille, sillä kohonnut kolesteroli vaivaa yli miljoonaa suomalaista!


Joko kokeilit näitä reseptejä?
Parhaat proteiinipannarit valmistuvat muutamasta raaka-aineesta
Tulinen tonnikalaleipä on täydellinen lounas
Resepti: kesäpavlovat sitruunatahnalla

Scroll to Top
Evästeet

Voimme kerätä käyttäjän päätelaitetta koskevia tietoja evästeiden (”cookies”) ja muiden vastaavien tekniikoiden, kuten selaimen paikallisen tietovaraston avulla. Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka selain tallentaa käyttäjän päätelaitteelle. Evästeet sisältävät usein nimettömän, yksilöllisen tunnisteen, jonka avulla voimme tunnistaa ja laskea sivustollamme vierailevat selaimet. Lue lisää evästeistä tietosuojaselosteestamme.