Resepti: Kesäpavlovat sitruunatahnalla

Pavlovat ovat marengista valmistettuja höyhenen kevyitä leivoksia. Pavlova on päältä rouskuvan rapea ja sisältä pehmeän sitkeä. Helposti valmistettavat pavlovat onnistuvat vaikka kesämökin keittiössä – pakkaa mukaan vain sähkövatkain työtä nopeuttamaan!

Täytteeksi voi valita sitruunatahnan lisäksi erilaisia maustettuja kermavaahtoja, tuoreita marjoja tai hedelmiä, hilloja ja tahnoja.

Pavlovat (68 kpl)

  • 2 valkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl vaniljasokeria

Sitruunatahna

  • 2 keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 2 luomusitruunaa
  • 50 g voita

Päälle

  • 2 dl vispikermaa
  • mansikoita
  • mustikoita

Ohje:

Huuhtele sitruunat huolellisesti. Raasta sitruunoiden kuori talteen ja purista mehu. Ota sitruunamehua talteen marenkia varten yksi teelusikallinen ja säästä loput sitruunatahnaan.

Lämmitä uuni 120 asteeseen. Käytä puhtaita ja rasvattomia työvälineitä.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset huolellisesti. Säästä keltuaiset sitruunatahnaan. Sekoita vaniljasokeri sokerin sekaan. Vatkaa käsivatkaimella valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sokerit vähitellen sekaan. Lisää teelusikallinen sitruunamehua noin puolessa välissä vatkaamista. Marenki on valmista, kun se on kiiltävää ja kulhon voi kääntää ylösalaisin ilman, että vaahto irtoa kulhosta.

Laita leivinpaperi pellille ja lusikoi marengista mahdollisimman tasaisen kokoisia kuppeja. Kuppimuodon saa helposti, kun painaa jäätelökauhalla kuopan keskelle marenkia.

Paista marenkeja uunissa noin tunti. Pavlovat ovat valmiita, kun ne ovat rapeita ulkoa ja sitkeitä sisältä.

Valmista sitruunatahna pavlovien ollessa uunissa. Lisää kattilaan sokeri ja keltuaiset. Vatkaa ne kuohkeaksi vaahdoksi. Siirrä kattila liedelle ja lisää joukkoon sitruunan mehu ja raastettu kuori. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista vielä hetki miedolla lämmöllä. Siirrä seos erilliseen astiaan jäähtymään ja lisää voi. Vatkaa seos käsivatkaimella kuohkeaksi ja laita jäähtynyt seos kelmulla peitettynä jääkaappiin. Sitruunatahnan maku on erittäin sitruunainen, joten jos haluat miedomman maun, vähennä sitruunamehun määrää tai lisää hieman sokeria.

Anna pavlovien jäähtyä hyvin. Lusikoi sitruunatahna pavlovakuppeihin. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja pursota sitruunatahnan päälle. Voit käyttää myös valmista spraykermavaahtoa. Se helpottaa työskentelyä esimerkiksi mökillä.

Viimeistele pavlovat tuoreilla marjoilla. Tarjoile heti ja nauti!


Kurkkaa seuraavaksi resepti aurinkoiseen appelsiini-mangojuustokakkuun.

Scroll to Top