Go hard at home

Syksy on jo pitkällä ja niin myös uudet liikuntaharrastukset. Alkusyksyn innostuksen jälkeen lisääntyvät arkikiireet ja syksyiset säät saattavat kuitenkin lannistaa liikuntaintoa huomattavasti. Välillä tuntuu, ettei aikaa meinaa riittää oikein mihinkään – paitsi iltaisin sohvannurkkaan käpertymiseen treenaamisen sijasta. Silloin on hyvä muistaa, että oman kotinsa voi helposti muuttaa ryhmäliikuntasaliksi. Lue miten kotitreeneihin saa samanlaista energiaa kuin ryhmäliikuntatunneilla!

Kotitreenipalvelu Fressi Onlinen ohjatut videotunnit ovat täydellisiä kiireiseen aikatauluun, jossa treenaaminen houkuttaisi, mutta salille siirtymiseen kuluu liikaa aikaa. Palvelu kuuluu kaikkiin Fressin jäsenyyksiin, mutta sen voi ostaa myös erikseen yhdeksän euron kuukausihintaan. Fressi Onlinen treenit ovat napakasti puolen tunnin mittaisia, joten niillä saa nopeasti hien virtaamaan – ja täysin kotoa poistumatta! Halusin vetää sateisena maanantaina jonkin nopean ja tehokkaan kotitreenin, joten testasin SISU 30 -tunnin pyykkien pyöriessä pesukoneessa.

SISU 30 tabata -tunti on tehokas HIIT-treeni (high intensity interval training), jossa tehdään neljän minuutin ajan täysillä kahden liikkeen sarjaa ja pidetään sen jälkeen pieni tauko ennen uutta liikepatteria. Kahden liikkeen pattereita on treenissä yhteensä kuusi. Kuulostaa ehkä kevyeltä, mutta tämä treeni on kaukana siitä! Onneksi online-tunnin ohjaajat antavat liikkeisiin aina variointimahdollisuuden, joten kroppaansa voi halutessaan myös säästellä oman kunnon mukaan. Mitään välineitä jumppamaton lisäksi tähän kehonpainotreeniin ei tarvitse.

SISU 30 -tunti todella oli mitä luvattiinkin: sisua vaativaa tykitystä, joka kehittää tehokkaasti niin aerobista kuntoa kuin lihaskuntoakin. Jo puolessa välissä treeniä olin todella hapoilla, mutta ohjaajan tsemppauksella sain puristettua itsestäni irti ainakin 110 % enemmän sisua. Harvoin tällaista ilmiötä tapahtuu kotitreenin yhteydessä, sillä usein sarjatauoilla on liian helppoa jäädä tuijottelemaan seiniä tai kännykän ruutua. Fressin online-tunnilla tämä ei niin vain onnistukaan: SISU 30 -treenissä sarjatauot ovat lyhyitä ja tunnin ohjaaja tsemppaa sinnikkäästi jatkamaan. Juuri tällaista motivointia kotitreeniin tarvitsen! Ohjaajien hyvä meininki välittyy ruudun läpi vahvasti kotitreenaajalle asti.

SISU 30 -tunnin kaltainen kehonpainolla tehtävä kotitreeni on erittäin hyvä lisä esimerkiksi salitreenin tueksi, mutta myös matalakynnyksinen tapa aloittaa liikuntaharrastus. Jos tabata-tyylinen treenaus kauhistuttaa, Fressi Onlinesta löytyy myös monipuolisesti matalasykkeisempiä lihaskuntotreenejä.

Syksyn hyggeilyyn saa siis helposti sisällytettyä myös hikitreeniä, jos ulos lähteminen ei houkuta. Selittelyt sikseen ja kotitreenit tulille!

 

XOXO, Fressin blogitiimistä Anni, joka yrittää mahduttaa liikuntaharrastuksen töiden ja opiskelun rytmittämään arkeen

Scroll to Top