Aivot narikkaan ja muita hassuja tapoja motivoida itseään treeneihin

Laiskottaako? Ei oikeaa syytä jättää treenejä väliin, mutta silti sohva kutsuu ja salikortti kerää pölykerrosta eteishyllyllä? Kuukausimaksusta voi puhua kertamaksuna? Jos järkisyyt eivät riitä salikassin olalle heittämiseen, kokeile näitä kepeämpiä motivointikeinoja. Et voi kuin voittaa.

Aivot narikkaan
Älä ajattele, treenaa. Tapa muodostuu noin 66 päivässä. Eli jos jaksat raahautua salille parin kuukauden ajan, siitä tulee rutiinia, etkä edes harkitse treenin väliin jättämistä.

Selfiekisa kaverin kanssa
Kaverin kanssa treenaaminen on tutkitusti tehokasta, mutta ei aina mahdollista. Voitte kuitenkin harjoitella parina ilman, että näette salilla. Yhteinen sähköinen treenikalenteri, WhatsApp-treenipäiväkirja tai vaikka noloimmat treeniselfiet-kisa voivat siivittää ja antaa sen tarvittavan potkun verkkareiden jalkaan vetämiseksi.

Pienet porkkanat (ei porkkanat)
Porkkanoita saa ja pitää syödä muutenkin, ei niistä ole motivaattoriksi. Jos sinulla on hankaluuksia treenata kohti kesäkuntoa 2019 tai muuta pitkän tähtäimen tavoitetta, älä huolehdi. Muilla on samoja pulmia. Päätavoite kannattaa pilkkoa tarpeeksi pieneksi palasiksi, jotka on suhteellisen helppoa saavuttaa ihan normaalilla treenillä ja levolla. Välitavoitteiden saavuttamisista on syytä palkita itsensä, jollain pienellä, arkea ilahduttavalla jutulla: uusilla treenisukilla, juomapullolla, leffaillalla, hieronnalla.
Jos tarvitset järeämpiä keinoja, on personal trainerin palveluissa järkeä. Tsemppiä treeneihin!
 

XOXO, Fressi-blogitiimistä Nina Enroth, joka työkseen viestii ja vapaa-ajallaan hikoilee perheenäidin ja kotijoogin roolissa. Instassa @ninaenroth

Scroll to Top