Aamu – päivän parasta aikaa?

Hyvin alkanut aamu kerää positiivista energiaa hyvin sujuvaan päivään. Tässä postauksessa annan vinkkejä onnistuneeseen aamun aloitukseen.

Totuttele heräämään joka päivä suunnilleen samaan aikaan, myös viikonloppuisin. Pian saatat huomata, että et enää edes tarvitse herätyskelloa ja päivät alkavat huomattavasti vaivattomammin. Sängystä kannattaa nousta pois heti heräämisen jälkeen ja jättää kännykkä hetkeksi pöydälle: usein puhelimeen uppoutuminen on todellinen aikasyöppö ja informaatiotulva alkaa myös helposti ahdistamaan. Tapanani on myös rauhoittaa aamupalan syöminen hetkeksi ilman puhelinta.

\"aamun_säteet\"Seuraavan päivän tehtävät asiat kannattaa kirjoittaa päivän päätteeksi ylös. Tämä helpottaa itselläni myös nukahtamista, kun päässä sinkoilevat tehtävät on saatu jäsenneltyä paperille ylös. Aamulla kannattaa varata aika päivän haastavimmille tehtäville -olo on heti kevyempi, kun vaikeimmat asiat saa hoidettua ensimmäisenä pois alta.

Hyvinä aamun harjoituksina toimivat erilaiset meditaatio- ja keskittymisharjoitukset. Helppo ja motivoiva harjoitus on mielikuvaharjoitus tulevasta päivästä: mieti päivän kulku yksityiskohtaisesti niin, että kaikki menee hyvin ja sujuvasti. Jos edessäsi on esimerkiksi jännittävä tapaaminen tai esiintymistilanne, käy tapahtuma ennakkoon läpi mielessäsi ja kuvittele, että kaikki sujuu erinomaisesti. Voit myös yksinkertaisesti todeta itsellesi ”tästä tulee hyvä päivä”. Kun asennoidut päivään odottavan positiivisesti, on todennäköisempää, että päivästä todella tulee hyvä.

Jos aamulla lähtö salille tai lenkille ei innosta, voi kotona tehdä lyhyen jooga- venyttely- tai lihaskuntotreenin. Pieni liikuntahetki irrottaa ajatukset hetkeksi tulevan päivän haasteista, tuottaa mielihyvää ja energisoi.

Nämä ovat itselleni hyväksi havaittuja keinoja energiseen ja onnistuneeseen päivän aloittamiseen -onko sinulla hyväksi havaittuja tapoja, miten päiväsi starttaa parhaiten? 😊

 

Scroll to Top