Väriterapiaa!

Onhan jokainen huomannut päivien pidentymisen?

Onhan jokainen huomannut kuinka päivä päivältä liikahdamme kohti kevättä, energisempää olotilaa ja pirteämpää mieltä?

Kevät tuo myös luonnollisesti värejä ympärillemme, hedelmä- ja vihannestiskit alkavat pursua kevään satoa ja vaatekaupat hehkuvat värivalikoimillaan. Värien yltäkylläisyys valtaa myös urheiluvaatevalikoiman. Nyt ei ole enää in, jos juoksee ikivanhoissa harmaissa juoksutossuissa lenkkipolulla tai jumppaa täysmustissa. Jokainen saa erottua, näkyä ja loistaa, omalla tavallaan.

Väreillä on myös vaikutus mielialaamme. Samoin kuin auringonvalo, kirkkaat värit stimuloivat aivojamme energisoivasti. Onko siis ihme että urheilumuodissa pyritään lajikohtaisesti valitsemaan värejä tiettyä energiatasoa silmälläpitäen. Räiskyvät värit vauhtiviivoineen ovat omiaan hikijumppaan, juoksuun, fillarilenkille tai vaikkapa crosstraining-tyyppiseen harjoitteluun, jossa pyritään kehosta saamaan mahdollisimman paljon irti, kun taas body&mind-harjoittelu vaatii rauhaa ja seesteisiä värivalikoimia maanläheisistä ja lämpimistä sävyistä.

Jos et ole vielä päivittänyt liikuntakamppeitasi, niin kannattaa kävellä lähimpään urheiluliikkeeseen ja palkita itsensä vaikkapa uusilla treenikengillä. Jos sinulla on tarkoitus tähdätä kevään juoksurientoihin, niin uudet juoksukengät vanhojen tilalle on hyvä käydä ostamassa näillä näppäimillä. Muusta vaatetuksesta ja varustuksesta voi tinkiä mutta hyvistä juoksukengistä ei.

Joku saattaa suutahtaa ja tokaista, ettei halua olla mikään tekstiiliurheilja, mutta jos liikkumisesta todella haluaa nauttia, niin asiaankuuluvilla varusteilla kannattaa olla sonnustautunut jo ihan turvallisuussyistäkin. Liian leveät lahkeet saattavat jäädä kiinni salilla laitteisiin, liian löysä paita aiheuttaa pahat hankaumat hikoillessa tai huonosti istuvat treenikengät saattavat aiheuttaa ongelmia nivelille.

Ei muuta kun hehkuen ja loistaen kohti kevättä!

 

-Heidi-

 

Scroll to Top