Vähemmän suorittamista – enemmän Nokosia

Fressin kevään uutuus –tunti Nokoset by Fressi on kaikkea muuta kuin toisen tekijänsä näköinen tunti. Tunnilla siis rauhoitutaan, rentoudutaan ja levätään. Kolme kullanarvoista taitoa, joiden oppiminen vie aikaa.

Tätä tuntia suunnitellessa jouduin itsekin miettimään jälleen kerran omaa arkeani ja sitä mihin aikansa käyttää. Kyllähän minä, niin kuin moni muukin, tiedän että lepo on tärkeää. Joskus sitä vain kaiken kiireen keskellä pyrkii niin kovasti suorittamaan, että unohtaa pitää huolta itsestään.

Siitä suorittamisesta tulee helposti tapa. Tulisi suorastaan huono omatunto jos joutuisi joskus myöntämään, ettei jaksa. Vie aikaa oppia pois tuosta ajatusmallista. Vie aikaa myös oppia rentoutumaan ja antamaan itsellensä aikaa. Juuri silloin kun tuntuu, että aika ei riitä edes omille ajatuksille, pitäisi käskeä itseään pysähtymään.

”Rentoutuminen voi olla vaikeaa, anna sen olla sitä.”

Meillä kaikilla on erilaisia tapoja rentoutua. Nokosten tyylinen ohjattu rentoutusharjoitus voi tuntua aluksi vaikealta ja sitä se saa ollakin. Tunnille kannattaa tulla avoimin mielin ja mikäli jokin tietty harjoitus ei tunnu omalta, voi siellä onneksi vain nukkuakin. Tunnin tarkoituksenahan on nimenomaan saada lisää energiaa ja hyvää mieltä päivään. Ihanan huoletonta!

Aion itse panostaa tänä vuonna omaan hyvinvointiini ja antaa itselleni luvan ottaa rennosti. Olen havainnut, että rentoutumisella on monia positiivisia vaikutuksia. Toivon että muutkin huomaavat, kuinka paljon virkeämpi ja iloisempi sitä on, kun muistaa myös levätä kunnolla. Ja jaksaahan sitä hyvin levänneenä sitten treenatakin tehokkaammin 😉

Hyviä Nokosia!

 

– Annastiina, ryhmäliikuntavastaava

Scroll to Top