Treeniohjelmatiistai, osa 9: Kokonaisvaltainen, nopea ja helppo treeni

Aina välillä tulee päiviä tai viikkoja, jolloin aikatauluun mahtuu vain lyhyt treenihetki. Osalla treeni jää tällöin kokonaan tekemättä, sillä usein ihmisillä tuntuu olevan harhakuvitelma, että monipuolisen ja tehokkaan harjoituksen tekemiseen tarvitaan paljon aikaa ja vielä enemmän välineitä.

Kun aikaa harjoitukselle on rajallisesti, kannattaa suosia liikkeitä, jotka kuormittavat koko kehoa. Tähän harjoitusohjelmaan on valittu neljä tehokasta liikettä ja se riittää. Ohjelma kuormittaa kehoa monipuolisesti, kattaen lähes kaikki lihasryhmät, samalla haastaen kehon voimaa, kestävyyttä ja hallintaa.

Levypaino tuo liikkeeseen vastusta, jolloin keho joutuu käyttämään enemmän voimaa liikkeen suorittamiseen. Liikkeiden heilautukset ja ponnistukset saavat sykkeen kohoamaan sekä hengityksen tihentymään. Liikkeiden vaihtuvat asennot sekä etenkin heilautuksien jälkeinen napakka pysäytys, haastavat kehon hallintaa ja keskivartalon tukea. Kannattaakin keskittyä heilautusliikkeissä siihen, että sinä viet painoa eikä paino sinua.

Harjoitusohjelmasta saat helposti muokattua eri osa-alueita kuormittavan seuraavasti:

Voimapainotteinen – Ota selvästi raskaampi levypaino ja tee liikkeitä yksi kierros ennen taukoa
Kestävyysvoimapainotteinen – Ota kevyempi levypaino ja tee liikkeitä 3 kierrosta putkeen

Muista harjoituksen alussa, että hyvä treeni alkaa hyvällä lämmittelyllä.

Treeni-iloa!

-Tiia

 

Lataa ohjelma itsellesi PDF-muodossa

 

Teksti: Tiia Neuvonen, tuotepäällikkö, Fressi Fysioterapia

 

Scroll to Top