Salille meno jännittää? 5 vinkkiä alkujännityksen voittamiseen

Uuden harrastuksen aloittaminen voi tuntua usein jännittävältä. Niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin treenaajalle voi salille meno jännittää. Aloittalijalle kokemus voi olla kokonaan uusi ja kokeneella kuntosalikävijällä voi olla pitkä tauko treenaamisesta. Onneksi kuntosalille menoa ei tarvitse jännittää!

Lue 5 vinkkiä alkujännityksen voittamiseen:

  1. Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo! Jos uudelle kuntosalille meno jännittää, ota kaveri, puoliso tai vaikka anoppi mukaan tutustumaan kuntosalille - kaksin on helppoa hämmästellä yhdessä uutta ympäristöä. Tärkeintä on mennä avoimin mielin ja muistaa, että kysyjä ei tieltä eksy! Vastaanottoon on myös hyvä vinkata, että on käymässä ensimmäistä kertaa, jotta asiakaspalvelija tietää esitellä paikkoja ja kertoa käytännön asiat kuntosaliasiakkuuteen liittyen. Sopikaa kaverin kanssa etukäteen, koska olette menossa salille, niin kynnys perumiseen nousee ja salille tulee lähdettyä varmasti, vaikka itse epäröisit.
  2. Valmentaja tuo turvaa! Mietityttääkö kuntosalilaitteiden käyttö vai tarvitsetko kenties apua treeniohjelman suunnittelussa? Fressiltä löytyy koulutettuja liikunta-alan ammattilaisia auttamaan tarpeen tullen ja heidän avullaan treenaaminen on turvallista sekä tehokasta heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Trainerin avulla saat juuri sinulle sopivaksi räätälöidyn treeniohjelman sekä ruokavalion halutessasi.
  3. Älä mieti mitä muut ajattelevat! Olet salilla itseäsi varten ja niin ovat kaikki muutkin - kukaan ei kerkeä tarkkailemaan kanssatreenaajiaan. Kuntosalille mennään pitämään huolta itsestään eikä ole vain yhtä oikeaa tapaa treenata: kukin harjoittelee itse parhaaksi näkemällään tavalla! Joillekin myös kuulokkeista pauhaava lempimusiikki auttaa unohtamaan häiriötekijät. Vai saatko lisää itsevarmuutta kenties upouusista treenivaatteista? Kaikki keinot ovat sallittuja oman treenimukavuuden maksimoimiseksi! Kuntosalille saat tulla sellaisena kuin olet ja voit olla varma, että sovit sellaisenaan joukkoon mukaan.
  4. Hyvin tehty suunnitelma on puoliksi tehty. Jos suunnittelet etukäteen, mitä aiot tehdä kuntosalilla, sinun tarvitsee vain ilmaantua paikalle ja loppu meneekin omaa suunnitelmaa noudattamalla. Alkuun voi tehdä itselle entuudestaan tuttuja liikkeitä ja vähitellen tutustua kuntosalin jännittäviin laitteisiin sekä uusiin liikkeisiin. Vinkki: Ilmottaudu mukaan ryhmäliikuntatunnille - siellä on tunnin treeniohjelma suunniteltu sinulle valmiiksi ja ryhmäliikuntaohjaaja kertoo mitä milloinkin täytyy tehdä.
  5. Mieti niitä syitä, jotka saivat sinut haluamaan aloittamaan salilla käymisen. Oli sinulla sitten tavoitteena rentoutuminen, lihasvoiman kehittäminen, kunnon kohotus, viettää hetki omaa aikaa tai vaikkapa maratoniin harjoitteleminen, niin kaikki nämä ovat tavoittelun arvoisia asioita ja ennen kaikkea pienen alkujännityksen ylittämisen arvoisia. Terveyttä parempaa sijoitusta ei ole.

Nyt kun alkujännitys on selätetty niin nappaa helpot vinkit salietikettiin täältä. Aloitatko liikkumisen nollatasolta? Ei hätää, aloita liikunta kolmen yksinkertaisen askeleen kautta! Lue lisää täältä.

Scroll to Top