Pidä huolta kehostasi lomallakin.

Aurinko. Lämpö. Vasta leikatun nurmikon tuoksu. Valoisat illat. Tätä on odotettu, eikö vain?

Luonto näyttää taas parhaat puolensa, vihreys, lintujen viserrys – aah ihanaa, kesä!!
Monilla on näihin aikoihin myös lomakausi pukkaamassa päälle. Mietitty on varmasti jo tarkkaan missä ollaan milloinkin, mitä tehdään ja kenen luona kyläillään. Lomallahan tyypillisesti on kiireisempää kuin arkena, eikö?

Jos satut olemaan niitä, jotka arjen lisäksi vielä aikatauluttaa lomaakin niin suosittelen hellittämään hiukan.
Ja jos olet niitä, jotka mökillä miettii että hyvin alkanut treeniputki tyssää grillin ääressä notkumiseen, niin siihenkin löytyy stressitön ratkaisu.
Lomallahan ihan oikeasti pitäisi lopettaa kellokaulassa juokseminen ja keskittyä olennaiseen, eli lomailuun. Olemiseen. Rentoutumiseen. Nauttimiseen.
Liikunnasta ei kannata ottaa lomallla stressiä.

Jos satut viettämään aikasi mökkeillen, asuntovaunuillen tai muuten vaan reissaten, niin hyödynnä n. 10 min päivässä pieneen taukojumppaan ilman että siitä on kenellekään haittaa. Liikkua ei aina tarvitse orjallisesti tuntia ja taas tuijottaa sitä kelloa, vaan tee se fiilispohjalta. Yhtenä päivänä kyykkäät harjanvarren kera ja punnerrat portaita vasten. Toisena päivänä taas hypit tai askellat portaille ja teet vatsarutistuksia. Pilko siis treenisi palasiin joten tekosyyt voi hyvin unohtaa. Aina ehtii tavalla tai toisella pitää omasta kehosta huolta.

Jo se että lomalla jätämme työpöydän ääressä istumisen, muuttaa kehomme toimintaa niin paljon että huomaamatta kulutamme esim. mökillä haahuillen ympäriinsä enemmän hyötyliikunnan kautta kaloreita kuin konttorirottana elellen.

Eli ei muuta kuin stressittömälle lomalle, unohda suorittaminen mutta anna silti keholle sitä mitä se tarvitsee ja mihin se on luotu – siis liikkumaan!!

 

Rentouttavaa juhannusta!

-Heidi-

Scroll to Top