Pidä huolta ihostasi

Artikkeli toteutettu yhteistyössä Nordicshapen kanssa.

Iho on elimistön suurin elin. Sen tehtävänä on toimia suojana muun muassa mikrobeja, kemikaaleja ja auringon UV-säteilyä vastaan. Iho estää veden haihtumista, toimii lämmönsäätelijänä, tuottaa D-vitamiinia ja välittää tuntoaistimuksia. Iho tarvitsee huolenpitoa ja hoitoa, jotta se pysyy terveenä.

Elämän aikana ihon rakenne, kunto ja ulkonäkö vaihtelee ja muuttuu. Iho reagoi usein muun muassa elimistön hormonaalisiin muutoksiin, stressiin, ruokavalioon ja sairauksiin. Ikääntyessä ihon rakenne ohenee, kollageenin ja elastaanin muodostus vähenee ja ihon kyky sitoa kosteutta heikkenee. On tärkeää ajoittain tarkastella ihoa ja sen kuntoa sekä tarvittaessa muuttaa ihonhoitorutiineja. Myös eri vuodenajat vaikuttavat siihen, millaisia ihonhoitotuotteita ja hoitoja iho kaipaa.

Erityisesti kasvojen ihon kunnolla ja hyvinvoinnilla on monesti suuri vaikutus itsetuntoon. Sosiaalisessa kanssakäymisessä kiinnitämme eniten huomiota kasvoihin. Tyypillisimmät iho-ongelmat, jotka voivat aiheuttaa epämukavuuden tunnetta, ovat epäpuhtaudet, akne, pigmenttimuutokset, punoitus, ihottuma ja arvet.

Milloin olet viimeksi tarkastellut ihoasi?

Nordicshapella käytämme ihon analysoinnin apuna Skin Analyzer -laitetta. Skin Analyzerilla otetaan kuvat kasvojen ihosta. Laite analysoi sekä ihossa jo tapahtuneita muutoksia että sitä, mihin ihonhoidossa kannattaa jatkossa kiinnittää huomiota. Kuvista pystytään tarkastelemaan myös ihoa pintaa syvemmältä eli nähdään muutokset, jotka eivät vielä välttämättä edes näy paljaalle silmälle. Skin Analyzer kuvaa ja analysoi ihossa seuraavia asioita:

\"Skin Skin analyzer -laite

 • Sensitiivisyys eli ihon herkkyys ja herkät kohdat: kuvista nähdään kohdat, joissa ihon suojakerros on heikentynyt ja iho on alttiimpi herkkyysreaktioille.
 • Läikät eli kohdat, jotka ovat ihon sävyltään poikkeavia, muun muassa pigmenttimuutokset, näppylät ja luomet.
 • Juonteet ja rypyt.
 • Ihohuokoset.
 • UV-vauriot eli syvemmällä ihossa olevat muutokset: kuvista nähdään muutokset, jotka eivät vielä näy ihon pinnalla.
 • Ihon öljyisyys, bakteerit, tuotejäämät ja epäpuhtaudet.

 

Vaikuttavaa ihonhoitoa

Nordicshapen ihonhoitopalvelut ovat ihoa tehokkaasti hoitavia ja uusivia hoitoja. Parhaiden tulosten saamiseksi suositellaan sarjahoitoja ja hoidon tuloksia tukevia kotihoitotuotteita.

SkinCeuticalsin medikaalisessa kasvohoidossa käytetään kliinisesti tutkittuja tuotteita, jotka ennaltaehkäisevät, suojaavat ja korjaavat ihoa sekä edistävät ihon terveyttä. SkinCeuticals on yksi maailman suurimmista medikaalisista ihonhoitosarjoista.

Dermapen 4 -mikroneulauksessa ihoon tehdään miljoonia pieniä mikrokanavia, mikä käynnistää ihon luonnollisen korjausprosessin. Dermapen 4 -hoidolla hoidetaan monipuolisesti ihon ongelmia, kuten erilaisia arpia, ihon epäpuhtauksia, ihohuokoskokoa, couperosaa, rosaceaa, pigmenttimuutoksia ja ikääntymisen merkkejä. Mikroneulauksella hoidetaan myös tehokkaasti hiuspohjan ongelmia, kuten hiustenlähtöä ja ohenemista sekä alopeciaa.

PRP-hoito (platalet-rich plasma eli runsasverihiutaleinen plasma) on hoito, jossa asiakkaan omasta verestä erotellaan plasmaa, joka sisältää monia solujen selviytymiselle välttämättömiä tekijöitä, kuten ravinteita, vitamiineja, hormoneja, elektrolyyttejä, kasvutekijöitä ja proteiineja. Hoito parantaa merkittävästi ihon kimmoisuutta, tasoittaa ihon sävyä ja parantaa sen laatua. PRP-hoidot ovat osoittautuneet tehokkaiksi hoidoiksi myös hiustenlähtöön.

Viscoderm Skinkò é eli mesoterapia on ihoon injektoitava valmiste, joka sisältää yli 50 anti-aging-ainesosaa, joita ovat esimerkiksi hyaluronihappo (32 mg), tärkeät mineraalit, aminohapot, vitamiinit, hivenaineet ja antioksidantit. Hoito kosteuttaa, kirkastaa ja tasoittaa ihon pieniä pintajuonteita.

Hyvän ihonhoidon resepti

Ihon kotihoidon vaikutus on merkittävä. Tuloksia on vaikea saada, vaikka kävisit hoidattamassa ihoasi ammattilaisen luona säännöllisesti, jos kotona et juurikaan kiinnitä huomiota hyviin tuotteisiin ja ihonhoitorutiineihin.

Vinkkini hyvään ihonhoitoon:

 • Kasvojen ihon puhdistaminen aamuin illoin. Käytä päivittäin lisäksi ihotyypillesi sopivaa seerumia, kasvovoidetta ja silmänympärysvoidetta.
 • Ihon suojaaminen UV-säteilyltä aurinkosuojalla päivittäin.
 • Ihon kuoriminen noin kerran viikossa. Heti kuorinnan jälkeen voi laittaa naamion, sillä se vaikuttaa silloin tehokkaasti.
 • Käyn ihonhoidon ammattilaisen hoidoissa säännöllisesti.
 • Vältä koskemasta kasvojasi likaisilla käsillä.
 • Vaihda tyynyliina ja pyyhe usein.
 • Juo runsaasti vettä ja syö terveellisesti.
 • Nuku riittävästi.
 • Vältä tupakointia ja runsasta alkoholin käyttöä.

Varaa aikasi ilmaiseen kosmetologin konsultaatioon, johon sisältyy myös Skin Analyzerillä tehty ihoanalyysi.

Ajanvaraus Nordicshape Helsinki / Mia Lepistö » täältä

Löydät minut myös Instagramista » @mimuesthetic


 

» Lue seuraavaksi: Laitehoidoista tukea tavoitteisiin

Scroll to Top