Laiskan kehonhuoltajan pelastus: ohjattua liikkuvuustreeniä olohuoneessa!

Ostin kotiini putkirullan vuonna 2015. Ajattelin silloin ottaa itseäni niskasta kiinni ja vihdoinkin panostaa kehonhuoltoon. Kuten arvata saattaa, rullan käyttökerrat tähän päivään mennessä pystyy laskemaan kahden käden sormilla. Vaikka olen jo useamman vuoden ajan ollut aktiivinen liikkuja, on kehonhuolto ollut minulle se vaivalloinen asia, joka ”aina vaan jää”. Sitä sen ei kuitenkaan tarvitsisi (eikä kannattaisi) olla. Paatuneinkin venyttelyn välttelijä voi muuttua, lue miten onnistuin!

Kehonhuolto on tärkeää, mutta helppo skipata

Usein kehonhuoltoaikomukseni tyssäävät siihen, että rankan salitreenin jälkeen kehonhuoltotuntia enemmän houkuttavat suihku ja kotisohva. Kynnys jäädä jumppamatolle tekemään omatoimisesti kehonhuoltoharjoituksia on vieläkin suurempi: kuinka harjoituksia oikeastaan edes kuuluisi tehdä ja missä niiden tulisi tuntua? Liikkeiden tekeminen oikeaoppisesti ja omalle kropalle sopivalla tavalla on erittäin tärkeää. Pitkäjänteisellä kehonhuoltoharjoittelulla välttää monet vammat ja parantaa tuloksiaan huomattavasti, oli sitten tavoitteena pidemmät lenkit tai syvempi kyykky. Kehonhuolto olisikin tärkeää ottaa rutiiniksi jo heti liikuntaharrastusta aloittaessa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Ohjattua kehonhuoltoa kotona Fressi Onlinen avulla

Vastauksen laiskan kehonhuoltajan ongelmiin löysin Fressin kotitreenipalvelusta Fressi Onlinesta. Palvelu kuuluu kaikkiin Fressin jäsenyyksiin, mutta sen voi ostaa myös erikseen yhdeksän euron kuukausihintaan. Fressi Onlinesta löytyy monipuolisesti kehonhuoltotreenejä liikkuvuusharjoituksista pilatekseen, joogaan ja mindfulnesiin. Enää ei ole tekosyitä luistaa kehonhuollosta: jopa kiireisen arjen keskellä on varmasti aikaa käyttää puoli tuntia oman kehonsa liikkuvuuden hyväksi, varsinkin kun treenin voi tehdä vaikka arkiaskareiden lomassa.

Treeneistä valitsin testiin LIIKKUVUUS 30 -treenin. Online-tunnilla liikkuvuutta harjoiteltiin dynaamisia liikkeitä hyödyntäen – mikä on muuten paljon hauskempaa ja tehokkaampaa kuin perusvenyttely! Treeniin tarvitsee välineiksi ainoastaan putkirullan (ei pakollinen, mutta hyödyllinen), jumppakepin (itse käytin mopinvartta) sekä jumppamaton.

Tunnilla treenattiin liikkuvuutta monipuolisesti niin ylä- kuin alakropassakin. Videolta tulevat ohjeistukset selkeyttivät missä venytyksen kuuluisi tuntua ja kuinka liikettä voi räätälöidä oman kroppansa ehdoilla haastavammaksi tai helpommaksi. Treenin aikana oli ihana tuntea, kuinka kankea kroppa pikkuhiljaa lämpeni ja suorastaan janosi liikkuvuustreenin kaltaista ”öljyämistä” rankkojen salitreenien välissä. Ja kaikkein parasta oli, että treenin sai tehdä oman kodin rauhassa, juuri niin monta kertaa liikkeet uudelleen tarkistaen kuin halusi. Kaltaiselleni kehonhuoltonoviisille on kätevää, että videolta voi kelaamalla tsekata, jos ei tajunnut jonkin liikkeen ideaa. Eikä kotisohvakaan ole treenin jälkeen kaukana!

Kroppa tuntui vain puolen tunnin liikkuvuusharjoitusten jälkeen heti paljon vähemmän kankealta – ohjeistuksen avulla sain liikkeet selvästi tuntumaan oikeissa paikoissa. Voiko kehonhuolto todella onnistua näin vaivattomasti?

Vaikuttaisi siltä, että uusi liikuntarutiinini on syntynyt. Täältä tullaan syvemmät kyykyt!

 

XOXO, Fressin blogitiimistä Anni, jonka kompastuskivi liikunnassa on säännöllinen kehonhuolto.

Kurkkaa Fressi Online

2 ajatusta aiheesta “Laiskan kehonhuoltajan pelastus: ohjattua liikkuvuustreeniä olohuoneessa!”

  1. Avatar

    Hei,mistä.tuo fressi online-löytyy,jotta voisin kotonakin tehdä vaikka kehonhuoltoa

Kommentointi on suljettu.

Scroll to Top