Kolme kehua päivässä.

Taannoin annoin asiakkaalleni tehtäväksi joka päivälle miettiä kolme asiaa, joissa hän kokee olevansa hyvä. Alun vaikeuksien jälkeen keksiä hyviä asioita itsestään, niitä alkoikin sitten pikkuhiljaa löytyä. Joka päivä. Ja aina vain helpommin.

Oletko itse koskaan miettinyt missä olet hyvä? Varmasti joskus mutta teetkö sitä säännöllisesti?

Olemme monesti liian kriittisiä itseämme kohtaan. Jos muut eivät vaadi meiltä täydellisyyttä, niin valitettavasti teemme sen sitten ihan itse.

Nykypäivän kiireen keskellä hyvin monen mieleen on piirtynyt malli ihmisestä, joka on lähes superihminen. Tämä ihminen tekee töitä kellon ympäri. Tämä ihminen on täydellinen vanhempi ja täydellinen puoliso. Tämä ihminen kuskaa lapset harrastuksiin. Tämä ihminen kokkaa täydelliset ruuat. Tämä ihminen treenaa säännöllisesti ja kroppa täyttää kaikki superihmisen kriteerit. Tämän ihmisen kotona on aina kaikki järjestyksessä ja koti hohtaa puhtautta.

Näitä malleja meille syötetään mediassa, ja onko ihmekään että riittämättömyyden tunne alkaa pikkuhiljaa hiipiä monen mieleen.

Totuushan on se – niin kuin tiedämme – että moista ihmistä ei ole olemassakaan.

Emme voi tehdä töitä kellon ympäri, sillä keho ja mieli tarvitsee lepoa ja unta. Emme myöskään voi olla täydellisiä vanhempia, sillä omien virheidemme myöntäminen ja kohtaaminen on myös lapsiemme kehityksen kannalta tärkeää – hekään eivät koe epäonnistuneensa ihmisenä vaan hyväksyvät itsensä paremmin sellaisena kuin ovat.

Emme voi olla täydellisiä puolisoita, sillä jokainen parisuhde kokee omat kolhunsa virheittemme kautta.

Ja mitä lasten harrastuksiin tulee ja jatkuvaan hellan ääressä roikkumiseen, on ihan oikeutettua olla välillä väsynyt molempiin.

Treenien väliin jättäminen ei kaada maailmaa ja muutama löysä paikka siellä täällä ei laita elämäämme täysin uusiksi. Ja jos niitä sukkia lojuu pitkin poikin ja villakoirat kuljeksii silloin tällöin nurkissa, ei ole vielä aika lyödä hanskoja tiskiin.

Kun sinulta kysytään, missä olet hyvä voit hyvällä omatunnolla sanoa:

  • Olen hyvä työntekijä koska olen motivoitunut tekemään työtäni.
  • Olen hyvä vanhempi koska rakastan lapsiani ja teen parhaani – vaikka välillä kuskina oleminen ja jatkuva ruuan laittaminen ärsyttääkin, puhumattakaan väsymyksestä.
  • Olen hyvä puoliso koska rakastan ja kunnioitan häntä.
  • Pidän itsestäni huolta, en piiskaa joka kerta itseäni ruoskan kanssa salilla enkä vaadi itseltäni rasvatonta kehoa, sillä haluan myös nauttia elämästä.
  • Ja vaikka kotini ei olekaan kopio sisustuslehdestä, niin silti se on koti jossa asuu lämpö ja rakkaus.

Kun opimme näkemään itsemme ihmisenä, joka tekee virheitä, erehtyy ja on välillä väsynyt – opimme myös hyväksymään asiat, jotka tekevät meistä ainutlaatuisia ja arvokkaita. Opimme kunnioittamaan epäkohtia siinä määrin, että emme koe niitä enää kompastuskivinä vaan pikemminkin ponnahduslautoina ja mahdollisuuksina mennä eteenpäin elämässä.

Ja kun mietimme elämäämme ja sitä mitä meillä on, meillä monilla on jo paljon enemmän kuin muilla. Meidän vain pitää oppia havaitsemaan ne asiat elämässämme ja näkemään hyvä itsessämme. Annan sinulle tehtävän jokaiselle kesälomapäivälle; listata kolme asiaa, joissa olet hyvä! Nyt saa sitten kehua oikein urakalla itseään.

Aurinkoisia kesäpäiviä kaikille!

\"\"

Scroll to Top