Kiropraktiikka ja liikunnan ilo

Maailman eliittiurheilijoista noin 90 % käyttää kiropraktista hoitoa vammojen ehkäisyyn, kivunpoistoon ja suorituskykynsä parantamiseen. Hyöty koskee aivan samalla tavalla myös meitä tavallisia harrastajaliikkujia, jotka treenaavat omaksi ilokseen ja pitääkseen itsensä huippuhyvässä vireessä ja terveenä. Kiropraktiikka ja liikunnan ilo kulkevatkin käsi kädessä myös arkiliikkujan matkassa.

Tuki- ja liikuntaelinvaivat ovat yleisesti yksi eniten terveydenhuoltoa kuormittavia terveysvaivoja. EU:ssa on arvioitu äskettäin, että niiden kustannukset ylittävät syöpä- ja muiden autoimmuunitautien yhteenlasketut kustannukset. Siksi niiden ennaltaehkäisyyn ja tehokkaampiin tutkimus- ja hoitomenetelmiin on asiantuntijoiden mukaan järkevää satsata nykyistä enemmän.

Yksittäisen ihmisen kohdalla ei ole paljonkaan merkitystä sillä, mistä apu esimerkiksi selkä- tai niskakipuun tulee, kunhan se tulee jostain. Kiropraktikot ovat näissä erinomaisen yliopistokoulutuksensa ansiosta alan erikoisosaajia. He tutkivat ja hoitavat kaikkia kehon osia koskevia tuki- ja liikuntaelinvaivoja. Hoito on pääosin manuaalista, eli käsin tapahtuvaa manipulaatio- ja mobilisaatiohoitoa, mutta myös muita keinoja on käytössä. Niitä ovat esimerkiksi erilaiset erikoishoitopöydät, hoitoinstrumentit, kuten aktivaattori tai paineaaltohoitolaite (shock-wave therapy).

Tyypillisiä hoidettavia vaivoja ovat selkäkivut, iskias, SI-nivelongelmat, lantionkiertymät,  kaula- ja rintarangan kivut, raajojen kivut ja tuntohäiriöt, voimanpuutokset, päänsäryt mukaanlukien migreeni sekä erilaiset raajojen nivelten toimintahäiriöt ja kiputilat.

On upea tunne, kun keho on hoidon myötä kevyen ja vapaan oloinen, kivuton, liikeradat ovat laajemmat, treeni tuntuu paljon paremmalta ja tuloksetkin paranevat. Motivaatio liikuntaa kohtaan sen kuin kasvaa. Arkielämäkin tuntuu sujuvan niin paljon energisemmin. Olo tuntuu niin hyvältä, ettei halua palata menneeseen enää edes tule. Myös mieli on parempi, kun tietää tehneensä itsensä eteen jotain erinomaisen hyödyllistä.

On tilanteita, joissa kiropraktikon tutkimuksessa paljastuu, että kyseinen hoito ei olekaan se ykkösvaihtoehto. Silloin koulutettu kiropraktikko mieluusti ohjaa asiakkaan sopivan erikoislääkärin vastaanotolle. Monesti myös ohjaamme asiakkaan fysioterapeutille, personal trainerille tai hierojalle. Näin teemme järkevää yhteistyötä asiakkaan hyväksi täällä Fressissäkin.

Tervetuloa vastaanotolleni Fressiin!

 

Hyviä treenejä!

Kiropraktikko Jarkko Kause

Fressi Espoonlahti
Fressi Clubhouse Vuosaari

Ajanvaraukset ja Fressin asiakkaille veloitukseton alkuneuvottelu tästä.

 

Lue seuraavaksi, mitä fysioterapia tarkoittaa Fressillä täältä.

Scroll to Top