Hoitohuoneena kuntosali – fysioterapiaa Fressillä

Fysioterapia ei ole vakioitu hoitomuoto, vaan ammatti siinä missä esimerkiksi lääkäri tai liikunnanopettaja. Monesti fysioterapia kuitenkin mielletään vain yksittäisinä, jopa keittokirjamaisina hoitoina, kuten hieronta tai erilaiset passiiviset käsittelyt ja kuminauhajumpat. Nämäkin löytyvät lähes jokaisen fysioterapeutin työkalupakista, mutta tämä ovat pintaraapaisu palveluista, joita fysioterapeutit Fressillä tarjoavat. 

Fressillä fysioterapeutit tekevät yhteistyötä monipuolisesti erilaisten asiakasryhmien kanssa. Iso osa asiakkaistamme hakeutuu fysioterapeutin luo jonkun olemassa olevan vaivan kanssa, mutta yhä useampi tulee hakemaan apua, vaikka mitään vaivaa ei olisikaan. Liikunnan ja fyysisen harjoittelun positiiviset vaikutukset niin sairauksien hoidossa, kuin ennaltaehkäisyssä ovat kiistattomat ja Fressillä fysioterapian lähtökohtana on aina  asiakkaan oma aktiivisuus. 

Mitä fysioterapia sitten Fressillä tarkoittaa?

Fysioterapia on aina yksilöllistä. Haasteiden ratkaisemiseen ei ole olemassa yhtään valmista sapluunaa, vaan jokainen saa täysin omien tarpeidensa mukaista palvelua. Suunnitelmat ja toteutus luodaan yhdessä asiakkaan kanssa ja jokaisen omien tavoitteiden mukaisesti. Esimerkiksi hyvin tyypillinen alaselkäkipu voi yhdellä johtua liian vähäisestä aktiivisuudesta ja toisella liiallisesta; myös ratkaisujen täytyy siis olla erilaiset. 

 Fysioterapia on kuuntelemista. Meillä on aina aikaa ja haluamme kuulla tarinasi läpikotaisin, jotta voimme auttaa parhaalla mahdollisella tavalla. Ihminen on monipuolinen kokonaisuus ja ongelmien ratkaisu tarvitsee aina kokonaisvaltaisen lähestymistavan. Joskus ratkaisut löytyvät kapeammalla katsannalla, esim. nilkan nyrjähdykset ym. akuutit vammat, mutta usein tarvitaan perusteellinen tietämys asiakkaasta, muutenkin kuin vain ongelma-alueen kohdalta. Sinä olet paras kertomaan mitä tunnet ja tarvitset ja me annamme Sinulle aikaa kertoa mistä on kyse. 

Fysioterapia on konkreettisia tavoitteita ja suunnitelmia, jotka luodaan yhdessä asiakkaan kanssa. Tuloksellinen toteuttaminen tarvitsee rinnalleen aina seurantaa, ja harva konsultaatio Fressillä jää vain yhteen tapaamiseen. Haluamme seurantatapaamisilla varmistaa tavoitteisiin pääsyn ja saamme suunnitelmia muutettua tarpeen mukaan. Pitkäkestoiset tulokset vaativat lähes aina pitkäkestoisia toimenpiteitä, ja haluamme olla tukemassa tätä matkaa jokaisen asiakkaamme kohdalla. 

Omat vahvuudet onnistumisen pohjana 

Me Fressillä keskitymme siihen millä on merkitystä; olemassa olevien vahvuuksien löytämiseen, positiivisen ilmapiirin luomiseen, yksilöllisten ratkaisujen löytämiseen, merkityksellisten tavoitteiden saavuttamiseen, tietenkään jokaisen tavoitteille olennaisia kehityskohteita unohtamatta. Mielekkyys ja positiivisuus on tärkeää ihan jokaisella elämän osa-alueella, tämä sama koskee myös fysioterapiaa.  

Et lopeta liikkumista, kun saat näkyvän haavan. Miksi lopettaisit, jos vamma tai vaiva on kehon sisällä, näkymättömissä? Anna Fressin ammattilaisten auttaa sinua pysymään liikkeessä ja aktiivisena. 

 

Teksti: Eero Isotalo, Fressi Espoonlahden fysioterapeutti

Kuva: Kerttu Skyttä

Scroll to Top