Joulurauhaa!

Jo useamman viikon olen nähnyt ympärilläni liian kiireisiä ihmisiä, ihmisiä jotka porskuttavat hullunlailla eteenpäin, yrittävät saada valtavan paljon aikaan aivan liian pienessä ajassa, verenpaineet tapissa ja hermot räjähtämispisteessä.

Joulu tuskin on tarkoitettu alunperin tähän tarkoitukseen. Päinvastoin, se on tarkoitettu hiljentymiseen, rauhoittumiseen sekä läheisten ja rakkaiden kanssa olemiseen.

Kulutushysterian maksimointia on jonottaa kaupoissa tuntitolkulla ja etsiä väkisin lahjoja, joita kukaan ei oikeasti tarvitse. Samalla tämä on myös stressitason maksimointia, joka johtaa vuorostaan vihaisiin ja kiukkuisiin ihmisiin katukuvassa.
Jos joulun alla tuppaa vielä iskeä paniikki tekemättömistä asioista, ostamattomista lahjoista tai paistamattomasta kinkusta, niin ennen kuin lähdet näitä asioita stressaamaan, poikkea sitä ennen purkamassa paineet liikunnan parissa. Jo puolenkin tunnin lyhyt liikuntatuokio tavalla tai toisella vähentää stressitasoa huomattavasti eikä kauppajonossa suoni tykytä otsassa yhtä tiuhaan.

  • Ja jos olet niitä onnekkaita, joilla on edes jonkinlainen vapaa joulun aikaan, niin tee itsellesi ja läheisillesi palvelus ja rentoudu.
  • Unohda kiire ja kello.
  • Anna aikaa itsellesi ja läheisillesi.
  • Hyppää suksille tai syöksy pulkkamäkeen – jos satut olemaan niitä onnellisia, joiden ikkunasta näkyy valkoinen talvimaisema.
  • Älä suorita vaan elä hetkessä ja nauti.

Anna itsellesi lahjaksi joulurauhaa! <3

-Heidi-

Scroll to Top