Harjoittele puhumaan itsellesi kauniisti

Lempeys luo kehoon rauhallisen ja tuotteliaan mielentilan. Onnistuminen on helpompaa silloin kun kannustat itseäsi ja autat mieltäsi nujertamaan sisäisen minän negatiiviset höpinät ja tuomaan tilalle positiivisia ajatuksia. Harjoittele puhumaan itsellesi kauniisti!

Juttelemme itsellemme päivittäin, teemme päätöksiä ja mietimme asioita. Prosessoimme paljon jopa tietämättämme ja joskus jopa stressitila voi olla läsnä. Arki voi tuntua suorittamiselta ja pysähtyminen itsensä äärelle edes hetkeksi voi tuntua mahdottomalta.

On tärkeää muistaa huoltaa omaa kehoa aika ajoin niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Se ei tarkoita sitä, että kaikki asiat keskeytyvät ja seuraavaksi edessä odottaa älytön kuorma. Eli sanonta \"sen minkä taakseen jättää, edestään löytää\" ei toimi tässä yhteydessä. Ennemminkin \"sen minkä edestään löytää, sen taakseen jättää\". Pienet oivallukset arjen keskellä voivat auttaa yksinkertaistamaan asioita niin, että vanhasta mallista pääsee eroon, mikäli se ei enää palvele sinua.

Harjoittele puhumaan itsellesi kauniisti

Pienet positiiviset ilmaukset luovat ajatustasi ja fokustasi myös positiivisemmaksi. Tämä vahvistaa myös minäkuvaasi itsesi näköiseksi ja auttaa viemään sinua mahdollisiin tavoitteisiin kevyemmin. Siispä puhu itsellesi asioista mitä tavoittelet, missä olet hyvä ja missä haluat tulla paremmaksi. Kun viikon viimeisenä päivänä teet ruokaostoksia iltamyöhään, kerro itsellesi että \"olen reipas, olen tärkeä\" tai päivänä, kun treeni luistaakin salilla eri tavalla, kerro itsellesi \"olen armollinen, minä kehityn, annan itselleni aikaa palautua\".

Valitse kolme voimasanaa esimerkiksi \"olen vahva\", \"minä kehityn\" ja \"nautin elämästäni\". Voit illalla nukkumaan mennessä toistaa näitä itsellesi muutaman kerran. Kokeile herätä seuraavana aamuna hymy huulilla, aloita aamu siis sängystä noustessa hymyilemällä. Tämä voi tuntua oudolta, mutta saattaa toimia. Voit huomata päivässä olevan positiivisempaa puhtia ja ehkä mielesi kehuu sinua.

Itsensä kehuminen voi tuntua haasteelliselta, etenkin epäonnistuessa. Mitä jos se maastaveto niillä suunnitelluilla painoilla ei nyt mennytkään nappiin? Entä jos toistomäärä tänään jäi vajaaksi lähes kaikissa sarjoissa? Söitkö jotain muuta mitä oli tarkoitus? Mitä sitten? Olethan elävä ihminen ja kroppasi on reaktiivinen.

Ole siis armollinen itsellesi ja anna vartalollesi ja etenkin mielellesi lupa erehtyä, mahdollisuus korjata ajatukset, jotka eivät vie sinua eteen päin. Ja ennen kaikkea toteuta niitä asioita, joista mielesi kaunistuu.

 

Teksti: Daniela Likassa

Lue seuraavaksi vinkit aamun ensimmäisiin 5 minuuttiin täältä ja kokeile kehon lempeää ja energisoivaa harjoitusta täältä.

Scroll to Top