Golf-kauden startti

Golf-kausi on jo alkanut, mailat putsattu talven pölyistä ja ensimmäinen kierros on edessä. Miten oli talviharjoittelun laita?

Toiset hankkivat uusia välineitä, jotta peli kulkisi entistä paremmin. Ahkerimmat ovat käyneet talvikauden sisähalleissa lyömässä.

Klubipelaaja usein kuitenkin unohtaa lihaskuntoharjoittelun tärkeyden. Pelin oppii vain pelaamalla, mutta jotta keho toimisi optimaalisesti mailan kanssa, pitäisi niin lihakset kuin liikkuvuus olla kunnossa.

Hinku ykköstiille on lähes pitelemätön.

Pikainen kenkien vaihto ja väylille. Kevään ja auringon tuoman innon mukana, pitää myös muistaa alkulämmittely. Vaikka fyysinen kunto ei ehkä olisi vielä ihan täysin pelitasoinen, lämmittely valmistaa kehoa koetukseen, antaa uskoa itseen ja peliin. Jos heti ensimmäisellä golf-kierroksella reveyttää tai venäyttää jonkin paikan, paluuseen saattaa mennä tovi. Keskikehoon pitää saada liikettä ja lämpöä.

Mikä olisikaan helpompi väline tuohon kuin oma maila. Sitä voi käyttää keppinä tehden vartalonkiertoja sekä kevyitä svingejä ilmassa hakien tuntumaa tulevaan. Käsivarsien pyörittely molempiin suuntiin, myös sivuttain, ilman mailaa, avaa yläselkää ja antaa lämpöä käsille. Liikkuva askelkyykky sekä lonkkien avaus ei varmasti mene hukkaan. Ykköstiillä on näin ollen jo vahva olo siitä, miten lyönti lähtee.

Muista rentous ja \"armollisuus\" itseäsi kohtaan, onhan kyseessä vasta kauden avaus. Stressitöntä nauttimista pallon edetessä lyönti lyönniltä eteenpäin. Jokainen lyönti on uusi mahdollisuus. Kaikille tulee huonoja osumia kierroksen aikana. Ne kannattaa unohtaa ja jatkaa peliä iloisin mielin.

Kierroksen jälkeen voi palauttaa mieleen, missä onnistui, mikä johti tähän ja jalostaa sitä itselle toimivaksi kaavaksi pelien edetessä. Kauden aikana on myös hyvä muistaa muu fyysinen harjoittelu. Niinhän maailman huiputkin tekevät. Sopivassa määrin punttia sekä aerobista harjoittelua lajinomaisen treenin ohessa ja johan pallo lähtee ilmaan varmasti ja vauhdikkaasti.

Miellyttäviä golfkierroksia viheriöille 2017!

Lisää hyviä vinkkejä löydät seuraavilta sivuilta, kukapa ei haluaisi löydä 100m pidemmälle kuin nyt:

100 päivää 100 metriä Golf Asiakkuus

Scroll to Top