Treeni-intoa ja inspiraatiota näillä 10 vinkillä

Kaipaatko treenirutiiniisi uutta intoa ja ideoita? Tuntuuko, että treeni maistuu ajoittain hieman vähemmän? Nappaa arkeesi treeni-intoa ja inspiraatiota näillä 10 vinkillä!

Laita ajastin päälle

Jos olet yleensä tottunut laskemaan sarjoja ja toistoja, koita vaihtelun vuoksi treenata aikaa vastaan. Tee siis liikettä niin monta hallittua toistoa kuin valitsemaasi aikaikkunaan mahtuu.

Vartin treeni

Ajan puute on usein syynä harjoituksien skippaamiselle. Sovi siis itsesi kanssa, että lähdet harjoittelemaan vartiksi. Vartissakin huomaat jo eron olossasi ja vireystilassasi. Joskus innostuessa voi vartin treenistä tullakin tunnin treeni ja sekään ei haittaa! Tilaa täysin veloituksetta sähköpostiisi Vartti ja saunaan -ohjeet täältä.

Aamujooga

Aamujooga auttaa sinua pysymään rauhallisena ja keskittyneenä läpi päivän. Löydät ohjattuja joogatunteja niin Fressin keskuksista kuin FressiTV:stäkin.

Ota salikassi mukaan töihin

Jos kotoa treenaamaan lähtö tuntuu tahmealta, pakkaa salikamat valmiiksi ja ota kassi mukaan töihin - näin sinun ei tarvitse tehdä päätöstä kotoa lähtemisestä uudestaan. Muista ottaa mukaan myös välipalaa!

Luo lämmittelyrutiini

Oman lämmittelyrutiinin luominen auttaa aivojasi valmistautumaan tulevaan treeniin. Yhdistele lämmittelyyn esimerkiksi liikkuvuusharjoituksia ja aerobista lämmittelyä laitteessa.

Löydä heikkoutesi

Jos motivaatiollasi on tapana aina lopahata jossain vaiheessa, ota selvää, mikä se kriittinen kohta lopettamiselle on. Esimerkiksi jos syynä on kyllästyminen, varmista, että kokeilet säännöllisin väliajoin jotakin uutta.

Haasta itsesi - tai ystäväsi!

Nappaa kaveri mukaan jumpalle, jolloin voitte kannustaa toinen toisianne. Terveellä kilpailulla voi olla innostava vaikutus!

Ota affirmaatiot avuksi

Ajattele tietoisesti esimerkiksi: \"Joka kerta kun harjoittelen, tunnen miten kehoni vahvistuu!\" Affirmaatiot auttavat jaksamaan läpi treenin ja muovaavat ajattelua positiivisemmaksi.

Kokeile HIIT-treeniä

HIIT eli High Intensity Interval Training tarkoittaa korkean intensiteetin harjoittelua, jossa vuorottelevat työjaksot, eli intervallit ja palautuminen. Löydät artikkelimme HIIT-harjoittelusta täältä.

Kokeile uutta tuntia

Uuden ryhmäliikuntatunnin kokeilu haastaa uudella tavalla kehoa ja mieltä! Saatat samalla löytää uuden lempitapasi liikkua. Kurkkaa lähimmän Fressisi ryhmäliikuntatarjonta täältä tai kokeile FressiTV:n livetunteja ja treenikirjastoa, jolloin voit treenata missä ja milloin vain.

 

Lue seuraavaksi täältä, mitä syödä ennen ja jälkeen treenin ja täältä, miten asettaa itselleen tavoitteet.

Scroll to Top