Ryhmäliikunnan kesäterveiset

Täällä kirjoittelee Annastiina, Fysioline Fressi Oy:n ryhmäliikuntapäällikkö. Ystäväni Piian (kuvassa vasemmalla) jäädessä äitiyslomalle hyppäsin uusiin lenkkareihin ja pääsen nyt omalta osaltani kehittämään Fressin ryhmäliikuntaa. Työssäni parasta ovat ihmiset, joiden kanssa saan työskennellä. Huippua on myös se, että saan työskennellä kaikissa Fressi Liikunta- ja hyvinvointikeskuksissa ympäri Suomen.

Asiakkailta saatu palaute on meille esisijaisen tärkeää ryhmäliikunnan kehittämisessä ja olemmekin ryhmäliikuntavastaavien kanssa jo innolla tutkineet saamiamme tuloksia. Nämä tutkimustulokset ovat tärkeä työkalu ryhmäliikuntavastaaville uusien kalenterien suunnittelussa. Suuri kiitos kaikille kyselyyn vastanneille!

Nyt nautitaan kesästä ja puistojumpista, sekä odotetaan innolla mitä kaikkea syksy meille tuo tullessaan.

Alla kooste ryhmäliikuntatutkimuksen tuloksista valtakunnallisesti.

Ryhmäliikuntatutkimus yhteenveto

Tutkimuskysely käynnistettiin 26.4. ja vastauksia sai antaa 13.5. asti. Tutkimukseen vastasi lähes kolmetuhatta Fressin aktiivista kanta-asiakasta. Valtaosa vastaajista oli naisia (87%). Vastauksia annettiin kaikista Fressin kuudestatoista liikunta- ja hyvinvointikeskuksesta.

Kyselystä paljastui, että enemmistö käy ryhmäliikuntatunneilla 1-2 kertaa viikossa. 3-4 kertaa viikossa ryhmäliikuntatunnilla kävijöitä oli selvästi enemmän kuin alle kerran viikossa kävijöitä.

Ryhmäliikuntatunneista Vatsa-peppu, Venyttely, Peppu30 sekä ABS30 olivat suurimman vastaajajoukon käynti-/toivelistalla.

Ryhmäliikuntatunneilla kävijöiden keskuudessa ylivoimaista kärkeä pitivät Les Mills -konseptin BODYPUMP® sekä BODYCOMBAT® -tunnit. Cross Training by Fressi oli suosikkitunneista kävijöiden keskuudessa heti kolmantena. Muita suosittuja tunteja olivat Pilates, Venyttely ja Les Mills BODY-BALANCE®.

Suosituimmat ajat ryhmäliikuntatunneilla käymiseen olivat tutkimuksen mukaan viikonloppuisin sekä arkisin klo 16-20 välillä. Mieluisammaksi ryhmäliikuntatunnin kestoksi arvioitiin yhden tunnin kestävää ryhmäliikuntasuoritusta.

Ryhmäliikuntatunnin valintaan vaikuttavia tekijöitä olivat pääosin tunnin ajankohta sekä tuntinimike. Myös oma mieliala ja ohjaaja korostuivat tunnin valintaan vaikuttavina tekijöinä.

Ryhmäliikuntatunnilta toivottiin ylivoimaisesti eniten kehoa ja mieltä huoltavaa kokemusta ja vasta sitten voimaa. Monet halusivat selvästi myös \”tuulettaa päätään\” ryhmäliikuntatunneilla.

Fressin ryhmäliikuntatunnit saivat vastaajilta yleisarvosanaksi 4,12 (asteikko 1-5). Kokonaisuudessaan Fressin ohjaajat saivat hyviä arvosanoja kaikilla kyselyn osa-alueilla.

Kun kysyttiin osallistumishalukkuutta keskuksessa tai keskuksen ulkopuolella järjestettäviin tapahtumiin, nousivat Fressi Olo -viikko ja Fysioterapia-viikko muiden edelle. Myös ulkoilmatreenit kiinnostivat vastaajia. Nyt onkin mitä mainoin tilaisuus nauttia ulkoilmatreeneistä, kun kesän 2018 puistojumppakausi käynnistyvät 4.6. Lisää aiheesta osoitteesta puistojumppa.fi

Arvonta

Kannustimme asiakkaita vastaamaan kyselyyn hierontalahjakorttien arvonnalla ja onnelliset voittajat löytyivät tällä kertaaa Fressi Seinäjoelta, Fressi Kuopiosta Kauppakadulta ja Fressi Clubhouselta, Vuosaaresta. Lämpimät onnittelut Istolle Kuopioon, Erjalle Seinäjoelle sekä Mikalle Clubhouselle. Palkinnoksi kuittasivat kukin lahjakortit Fressin hierontaan!


  • Hierontalahjakortin voittaja Kuopio

  • Hierontalahjakortin voittaja Seinäjoki

Tutkimustulokset vastauksineen on toimitettu Fressi-keskuksiin lähempään tarkasteluun. Kyselytutkimukset ja niistä saadut palautteet auttavat meitä kehittymään ja kehittämään palvelua entistä paremmaksi. Kiitämme kaikkia kyselyyn osallistuneita!

Terveisin,
Fressin Väki

Scroll to Top