Porkkanaenergiaa puurosta.

Aamupalana. Välipalana. Iltapalana. Toimii tilanteessa kuin tilanteessa. Porkkanapuuro nimittäin. Tämän puuron eri versioita löytyy netistä yhtä paljon kuin on keittäjiäkin.

En ole mikään himo ruuanlaittaja tai innokas uusien reseptien kokeilija, ja se vaiva minkä näen keittiössä perustuu hyvinkin perusasioihin. Itselle aamupala on päivän tärkein ateria ja herään hyvin usein siihen että ruokaa on saatava just nyt.

Puurot, myslit, mitä milloinkin – niitä on helppo syödä aamuisin ja toimivat aina. Eri versiot voileivistä ja munakkaista ovat myös hyviä. Mutta joskus on hyvä vähän sekoittaa pakkaa ja tehdä jotain erilaista.

Haluan jakaa tämän alla olevan maittavan ja terveellisen herkun reseptin kaikille. Sovelsin hiukan omaan makuun sopivaksi ja avot.

Vaniljainen porkkanapuuro (2 annosta)

n. 2 dl porkkanaraastetta (2 keskikokoista porkkanaa)
n. 2,5 dl kaurahiutaleita
6 dl Alpro Soya Vanilla \”maitoa\”
1 tl kanelia
1 tl hunajaa

Ohje:

Sekoita porkkanaraaste, kaurahiutaleet ja puolet vaniljamaidosta keskenään ja laita ilmatiiviiseen rasiaan \”maustumaan\” jääkaappiin. Anna seoksen maustua ainakin tunnin, mielellään jopa yön yli. Yhdistä porkkana-kaurahiutaleseos ja loput vaniljamaidosta ja keitä keskilämmöllä sekoittaen 4-6 min, niin että seoksesta tulee paksua ja puuromaista. Lisää kaneli ja hunaja.

Vaniljan makua ja tuoksua rakastavalle tässä korostuvat molemmat aistimukset. Puuron sekaan voi lisätä myös manteli- tai pähkinärouhetta sekä kylkiäisiksi rahkaa tai kreikkalaista jogurttia.

Puuron voi syödä niin lämpimänä kuin kylmänä enkä osaa oikein päättää kummin on parempi.

Suosittelen!

 

-Heidi-

 

Scroll to Top