Olen pitkän aikaa halunnut kokeilla porkkanapuuroa, jota nyt kovin hehkutetaan ruokapalstoilla ja someväylillä. Tämän puuron eri versioita löytyy netistä yhtä paljon kuin on keittäjiäkin.

En ole mikään himo ruuanlaittaja tai innokas uusien reseptien kokeilija, ja se vaiva minkä näen keittiössä perustuu hyvinkin perusasioihin. Itselle aamupala on päivän tärkein ateria ja herään hyvin usein siihen että ruokaa on saatava just nyt.

Puurot, myslit, mitä milloinkin – niitä on helppo syödä aamuisin ja toimivat aina. Eri versiot voileivistä ja munakkaista ovat myös hyviä. Tänään kuitenkin, vihdoin ja viimein, päätin kokeilla porkkanapuuroa.

Sain loistavan reseptin kollegaltani, mikä tuntui maailman helpoimmalta toteuttaa, joten olihan se pakko. Sovelsin hiukan omaan makuun sopivaksi ja avot.

Vaniljainen porkkanapuuro (2 annosta)

n. 2 dl porkkanaraastetta (2 keskikokoista porkkanaa)
n. 2,5 dl kaurahiutaleita
6 dl Alpro Soya Vanilla ”maitoa”
1 tl kanelia
1 tl hunajaa

Ohje:

Sekoita porkkanaraaste, kaurahiutaleet ja puolet vaniljamaidosta keskenään ja laita ilmatiiviiseen rasiaan ”maustumaan” jääkaappiin. Anna seoksen maustua ainakin tunnin, mielellään jopa yön yli.
Yhdistä porkkana-kaurahiutaleseos ja loput vaniljamaidosta ja keitä keskilämmöllä sekoittaen 4-6 min, niin että seoksesta tulee paksua ja puuromaista. Lisää kaneli ja hunaja.

Vaniljan makua ja tuoksua rakastavalle tässä korostuvat molemmat aistimukset. Puuron sekaan voi lisätä myös manteli- tai pähkinärouhetta sekä kylkiäisiksi rahkaa tai kreikkalaista jogurttia.
Puuron voi syödä niin lämpimänä kuin kylmänä enkä osaa oikein päättää kummin on parempi. Toimii loistavasti myös välipalana.

Suosittelen!

-Heidi-