Mars mustikkaan!

Istuin tässä viikolla mustikkamättäällä kahteenkin otteeseen vedellen kaksin käsin noita pieniä sinisiä vitamiinipommeja. Niin maukkaita, niin terveellisiä. Mustikka on saanut viimeisten vuosien aikana superruoka-maineen eikä ole mikään ihmekään. Tämä pieni vitamiini-ihme päihittää terveellisyydellään jopa goji-marjat ja muut.

Mustikka kuuluu niihin sinimarjalajikkeisiin, joiden tutkitusti on todettu olevan hyväksi sydämelle ja verisuonille, vähentävän syöpäriskiä, alentavan huonoa LDL-kolesterolia, parantavan muistia ja aivojen toimintakykyä sekä ennalta ehkäisevän ikääntymiseen liittyviä muita vaivoja. Uusimmissa tutkimuksissa boostataan mustikan mainetta vielä entisestään, sillä mustikan sisältämät polyfenolit estävät rasvasolujen syntyä, ja kiihdyttävät lipidien ja rasvan hajoamista molekyylitasolla.

Mustikka sisältää mm. C- ja D-vitamiinia, A-vitamiinin esiastetta, kuitua, antioksidantteja sekä flavonoideja. Mustikan siemenistä löytyy myös tärkeitä omega-3 ja -6 rasvahappoja. Todellisesta supermarjasta on siis oikeasti kyse.

Ei siis muuta kuin mars mustikkaan!

-Heidi-

 

Scroll to Top