Kokeile näitä herkullisia ja raikkaita kesäjuomia

Aurinkoiseen päivään jotain makeaa ja raikasta? Kokeile näitä herkullisia ja raikkaita kesäjuomia virkistämään päivääsi. 

Mansikkamocktail\"\"

Pilko mansikat pieniksi paloiksi. Lorauta halutessasi lasin reunoille mansikkasiirappia ja lisää mansikat lasiin. Revi muutama mintunlehti mukaan ja lisää runsaasti jääpaloja.

Kaada lasi noin puolilleen mansikkamehua ja viimeistele sitruunalimonadilla. Voit koristella lasin tekemällä mansikkan viipaleeseen pienen viillon ja asettamalla sen lasin reunaan.

 

Sitruunalemonade

Viipaloi sitruuna ja lisää viipaleet jääpalojen kanssa lasiin. Revi mukaan myös mintunlehtiä. Kaada lasi noin puolilleen sitruunamehua. Makeutettua sitruunamehua löytää hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista kartonkitölkistä muiden mehujen tapaan. Vaihtoehtoisesti voit puristaa sitruunamehun myös itse, jolloin se kannattaa makeuttaa esimerkiksi sokerilla. Täytä lasi sitruunalimonadilla ja koristele lasin reuna siruunaviipaleella.

 

Kesäinen jääteejuoma\"\"

Pilko lime ja persikka ohuiksi siivuiksi. Lisää lasiin reilusti jääpaloja ja pilkotut hedelmät. Revi mukaan myös muutama mintunlehti. Kaada lasi noin puolilleen persikkajääteetä ja viimeistele sitruunalimonadilla. Nauti!

Vinkki: Voit vaihtaa persikkajääteen sitruunajääteehen ja samalla tuoreen persikan sitruunaan.

 

Auringonlaskun mocktail

Lorauta lasin reunoille mansikkasiirappia. Lisää lasiin jääpalat ja haluamiasi hedelmiä tai marjoja. Mocktailiin sopii hyvin esimerkiksi sitruuna, appelsiini, persikka, lime, passionhedelmä ja mansikat. Kaada lasiin noin 1/3 mansikkamehua, 1/3 appelsiinimehua ja 1/3 sitruunalimonadia. Nauti!

Inspiraationa mocktaileista voit maustaa myös juomaveden esimerkiksi sitruunalla, appelsiinilla tai kurkulla. Pienillä asioilla voit nostaa fiiliksen arjen yläpuolelle!

 

Kokeile seuraavaksi näitä herkullisia ja kevyitä kesälounaita ja tätä passion-jogurttiherkkua.

Scroll to Top