Kokeile näitä herkullisia ja kevyitä kesälounaita

Lämpimänä kesäpäivänä lämmin ateria voi tuntua epämiellyttävältä ajatukselta, mutta monipuolisesta ruokailusta tulisi silti pitää huolta. Raikkaat ja kesäiset lounasideat toimivat kesän jokaisena päivänä - oli sitten lämpimämpää tai viileämpää. Kokeile näitä herkullisia ja kevyitä kesälounaita!

Kesäpäivän riennoissa ei välttämättä halua lähteä kotiin kokkaamaan - onneksi esimerkiksi lohileivän (resepti alla) ainekset saa helposti kaupasta pienissä pakkauksissa. Valmista ystäväporukalle leivät rannalla ja jatka päivää. Myös valmiita salaattipohjia on nykyään paljon tarjolla, osta valitsemasi päälliset ja nauti tien päällä. Syömisen ei tarvitse olla vaikeaa, sen kuuluukin olla helppoa ja kivaa!

Nopeat lohileivät 

Tarvitset: ruisleipää, yrttituorejuustoa, kylmäsavulohta sekä kurkkua ja valitsemiasi yrttejä. 

Voitele ensin ruisleivät tuorejuustolla ja asettele kummallekin leivällä kaksi siivua kylmäsavulohta. Lisää päälle kurkkua tai muita tuoreita kasviksia ja yrttejä. Tämän nopeampaa lounasta on vaikea löytää, nauti!

 
Pinjansiemen-halloumisalaatti

Tarvitset: salaatinlehtiä, kurkkua, tomaattia, suippopaprikaa, cantaloupemelonia, pinjansiemeniä ja halloumia. 

Pese ja pilko tuoresalaattiainekset sekä meloni. Tiesitkö, että sekä suippopaprikan että cantaloupemelonin satokausi on kesä-elokuussa? Satokautena hedelmät ja kasvikset ovat parhaimmillaan sekä edullisimmillaan.  Suippopaprika on tavallista paprikaa makeampi ja sopii siksi mainiosti kesän salaatteihin. Suippopaprikassa on myös runsaasti c-vitamiinia.

Paista pinjansiemeniä kevyesti öljyssä, voit myös paistaa tai grillata halloumiviipaleet. Nauti leivän ja kylmän sitruunaveden kanssa.  

Vinkki: Voit tehdä suuremman annoksen tuoresalaattia kerralla jääkaappin ja lisätä vain päälliset luonasaikaan lautaselle. Näin säästät aikaa useammalta päivältä.


Ihanat kesärullat

Tarvitset: riisipaperia, vermiselliä, avocadoa, kurkkua, porkkanaa ja tofua. 

Keitä vermiselli kypsäksi ja jäähdytä kylmän veden alla. Pilko avocado, kurkku sekä porkkana noin 8 cm pituisiksi ohuiksi viipaleiksi. Pilko ja mausta tofu. Voit myös ostaa valmiiksi maustettua tofua ja vain pilkkoa sen. 

Rullien valmistus: Liota riisipaperia viileässä vedessä niin, että se pehmenee. Aseta kaikkia aineksia haluamasi määrä paperin keskelle. Rullaa ensin puolet riisipaperista ainesten päälle ja taita sitten reunat kohti keskustaa. Rullaa loppuun tiukaksi paketiksi. Dippaa soijaan tai valitsemaasi kastikkeeseen.

Maukkaita kesähetkiä reseptien parissa!

 


Innostuitko resepteistä? Kokeile seuraavaksi näitä ihania kesäreseptejä täältä ja appelsiinilettuja täältä.

Scroll to Top