Kiinteytys 45 minuutissa? Kyllä kiitos!

Syksyisenä torstai-iltapäivänä suuntasimme Kampin Fressiin testaamaan kauden uutukaista, Kiinteytys-ryhmäliikuntatuntia. Etukäteen vähän jännitettiin, miten kaksi joogamatolla ja tanssitunneilla viihtyvää konttorirottaa pärjäisi kuntosalin jumppatunnilla: mitä, jos ei jaksetakaan sykkiä tunnin tahdissa? Mitä, jos tunnilla tajuaakin, miten huonossa kunnossa sitä oikein onkaan?

Toisaalta tunnin nimi enemmän kuin houkutti: pari kiinteytystä tänne kiitos!

Kokovartalotreeni kaikentasoisille

Huolet osoittautuivat turhiksi, vaikka mitään himmailua tunti ei ollutkaan. Tunnin kokonaisvaltaisuus yllätti meidät positiivisesti: tunnilla treenattiin niin ala- kuin yläkroppaakin ja kasvatettiin sekä aerobista kuntoa että lihasvoimaa.

Tuntia pystyi kuitenkin hyvin säätämään omaan kuntotasoonsa ja päivän fiilikseen sopivaksi esimerkiksi käsipainojen ja steppilaudan korkeuden avulla. Jumppasi sitten millä tasolla tahansa, tehokkaan tärinän tunnilla sai kyllä kropassaan aikaan, mutta onneksi ilman verenmakua suussa.

Liikunnan iloa ilman suorittamista

Hyvä musiikki ja selkeästi opastava ohjaaja saivat 45 minuuttia kulumaan hetkessä ohi. Vauhdikkaalla tunnilla kelloa ei edes muistanut vilkuilla. Tunnin aikana koettiin jopa ahaa-elämys: ”Täähän on kivaa, kun ei ajattele suorittavansa vaan pitää vain hauskaa!”.

Kuntoaan voi kehittää ainoastaan haastamalla kroppansa tekemään asioita, joihin se ei vielä ole tottunut. Yhteen ja samaan lajiin sitoutumisen sijaan kuntosalikortin avulla voi helposti testailla erilaisia tapoja liikkua ja heittäytyä välillä tekemään jotain itselleen ihan uutta ja erilaista.

Jumppaa seuraavana päivänä Kiinteytys tuntui juuri sopivalla tavalla käsivarsissa ja reisissä: lihakset saivat treeniä, johon ne eivät olleet tottuneet. Kokeilun tiivisti yhteinen pohdinta: ”Mentäisiinkö taas ensi torstaina kiinteytymään?”.

 

XOXO, Fressin blogitiimistä Fanni ja Mari, jotka tavallisesti löytää jumppailemasta mukavuusalueellaan joogamatolla.

Scroll to Top