Huolla kehoasi helposti tennispallolla – nappaa neljä vinkkiä

Aargh, päätä särkee toimistopäivän jälkeen, ja yläselkä on aivan jumissa. Pakarat ovat kuin koomassa usean tunnin istumisesta. Pääsisipä tähän hätään hierojalle! Ei hätää, kokeile ensiapuna tennispallohuoltoa!

Tennispallo, tuo karvainen, keltainen ja pieni ystäväni kulkee kanssani niin hallille, kotiin tai töihin. Näppärä ja edullinen kehonhuollon apuväline kulkee helposti kassissa minne vain. Mikä tahansa pieni pallo toki käy, ja kaupoista voi ostaa hierontapalloja piikeillä tai ilman. Mitä kovempi ja pienempi pallo on, sen kovempi on tuntumakin.
 
Tässä neljä hyvää liikettä:

 1. Yläselkä (lavan välit):
  Käy selinmakuulle lattialle, ja aseta pallo selkärangan ja toisen lavan väliin. Yritä rentoutua ja hengittele syvään. Nosta pallon puoleinen käsi hitaasti kohti kattoa ja jatka matkaa korvan viereen. Palauta lattialle kehon viereen ja toista muutaman kerran. Vahda pallon paikkaa samalla puolella ja etsi lapojen välistä kipeitä kohtia. Vaihda pallo toiselle puolelle selkärankaa ja toista.
 2. Pakarat:
  Istu lattialla. Aseta pallo oikean kankun alle, ja nosta oikea nilkka vasemman polven päälle. Ota käsillä tukea ja tee pallolla pientä ympyrää pakaran alla. Toista toiselle puolelle.
 3. Jalkapohjat:
  Seiso niin, että saat tarvittaessa tukea. Laita pallo toisen päkiän alle ja rullaile palloa kantapäätä kohti painaen sitä samalla lattiaa vasten. Pyri käymään koko jalkapohja läpi jokaisesta varpaantyvestä alkaen. Siirrä pallo sitten kaariholven alle ja tee pyörittävää liikettä koko jalkapohjan leveydeltä. Toista toiselle jalkapohjalle.
 4. Kallonpohja:
  Ota sukka ja ujuta sen päähän kaksi palloa. Voit halutessasi sitoa pään vielä tiukasti kiinni esim. hiuslenkillä. Kyhäelmä muistuttaa etäisesti superhessun maapähkinää. Käy selinmakuulle ja aseta tuplapallo niskan yläosaan kallonpohjan alle, eli kohtaan, jossa kallo kiinnittyy niskaan. Paina leukaa hitaasti alaspäin kohti rintaa, takaisin ylös ja sivulta sivulle.

Varoitus, että harjoitukset voivat aluksi tuntua kovin kivuliailta! Pyri hengittämään syvään ja vähennä painoa pallon päältä, mikäli kipu on liikaa. Voit myös tehdä osan harjoituksia seinää vasten, jolloin tuntuma palloon on huomattavasi kevyempi. Rentouttavia huoltohetkiä!

Scroll to Top