Huono päivä? Kokeile nämä kolme vinkkiä

Joka aamu sitä ei vaan herää ihanasta ruususen unesta uuteen päivään intoa puhkuen. Mutta eipä hätää! Jo ennen sängystä nousemista voit päättää, että tästä tulee hyvä päivä. Kokeile nämä kolme vinkkiä huonon päivän selättämiseen.

Toteuta yksi asia, joka tuo hyvää mieltä

Ota tavoitteeksi toteuttaa päivän aikana yksi sellainen asia, joka tuo sinulle hyvää mieltä. Sen ei tarvitse olla iso juttu. Voit vaikka luvata itsellesi herkkukahvisi lempikahviossasi tai 20 minuutin rentoutustuokion hierontatuolissa. Päivän askareet sujuvat rattoisammin, kun on jotain kivaa odotettavissa.

Nosta leveä hymy huulille

Huonona päivänä suupielet kääntyvät helposti alaviistoon ja samalla koko olemus vetäytyy samaan suuntaan. Voi olla, että hymy ei tule ensimmäisenä mieleen, mutta kokeile! Vuonna 1988 Strack, Martin ja Stepper tutkivat hymyn vaikutusta. Kasvojen hymylihasten aktivoiminen vaikutti positiivisesti asioihin suhtautumiseen. Aivot saavat hymystä informaation, että nyt menee mukavasti ja ohjeistavat koko keho toimimaan hyvän vireen mukaisesti.

Voit siis hiukan huijata itseäsi nostamalla leveän hymyn huulille ja kohottamalla ryhtiä suoremmaksi. Näin kehosi siirtyy positiivisempaan vireeseen ja päiväsi paranee! Hymysi parantaa muuten myös muiden päivää, joten samalla teet hyvää toisillekin.

Liiku ja koe voittajafiilis!

Mikä nollaa päivän murheita paremmin kuin kunnon hikitreeni? Liikunta vaikuttaa kehoon ja mieleen monella tasolla. Fyysisen kunnon kehittyminen on vain yksi sen hyvistä puolista. Tehokkaan liikuntasuorituksen aikana voit keskittyä vain voiman ja liikkeiden tuottamiseen. Näin syrjäytät huonot ajatukset ja hyvällä onnella unohdat ne kokonaan, kun liikunnan tuomat hyvän olon hormonit valloittavat mielesi. Ja kuinka hyvä olo tuleekaan, kun olet saanut treenin tehtyä.

Huonona päivänä liikkeelle lähtö saattaa olla hankalaa. Tällöin kannattaa palauttaa mieleen juuri se voittajafiilis, minkä liikuntasuoritus saa aikaan. Liikunta voi olla ihan mitä vain, mikä sinulle sopii: kuntosalia, metsälenkki, joogaa, venyttelyä takkatulen ääressä tai 15 min HIIT-treeni, jossa annat kaikkesi. Sinä päätät, mikä on sinulle parasta.

Kuten huomaat, huonon päivän pystyy taklaamaan, kun vain päätät niin tehdä. Hallitset itse ajatuksiasi sekä suhtautumista itseesi ja ympäristöösi. Näillä vinkeillä voit harjoitella suhtautumisen muuttamista positiiviseksi. Tai voit miettiä itsellesi toimivan keinon ajatusten hallintaan.

Kumman sinä valitset tänään: huonon päivän vai hyvän päivän?

 

Lue seuraavaksi täältä, miten nostaa mielialaa liikunnan avulla kaamosaikana.

Scroll to Top