Ajatuksen voima treenissä

”Kahvijauhoja, pyykinpesuainetta, talouspaperia…” Onkohan treenin teho 100 %, jos mietit sarjaa tehdessä päivän kauppalistaa? No, ei ole!

Ei ole vahinko, että supersuosion saaneet kirjat, kuten Aki Hintsan Voittamisen anatomia ja Harri Virolaisen Mielen voima, ovat auttaneet monia parempiin suorituksiin ja tasoittaneet tietä itse kunkin tavoitteisiin. Mielen valjastaminen voimavaraksi omassa treenissä parantaa jokaista yksittäistä suoritusta ja ohjaa kokonaisvaltaisesti toivottuun lopputulokseen.

Kuinka sitten hyödyntää mielen voimaa?

Itse opin jo nuorena koskipujottelukisoihin valmistautumisessa ensiaskeleet mielen hyödyntämisestä. Ennen laskua monet kisaajat kulkivat kosken rannoilla silmät suljettuina, kädet kuvitteellisessa melassa kiinni, näkymätöntä virtaa tunnustellen. Radan melominen omassa mielessä valmisti oikeaan suoritukseen vedessä.

Kuntosalitreenissä saman voi tehdä ennen liikesuoritusta miettien: kuinka suoritat liikkeen, keskityt mitä lihaksia tulet aktivoimaan ja miltä liike tuntuu kehossasi. Itse liikesuorituksen aikana kannattaa keskittyä vain ja ainoastaan parhaillaan suorittamaasi liikkeeseen, ei siihen mitä teet kahden minuutin kuluttua.

Jos treeniin lähtö tuntuu epämiellyttävältä, voit hyödyntää ajatuksen voimaa. Ajatus luo tunteen, tunnetta seuraa toiminta. Keskittymällä ajatukseen, että treenaaminen on kivaa ja se tuntuu kropassa mahtavalta sen sijaan, että näet itsesi sohvalla sipsipussin vieressä, päätös lähdöstä ei olekaan ollenkaan vaikea.

Mikä ikinä kokonaistavoitteesi onkaan harjoittelussa, sen kirkastaminen ajatuksiisi ohjaa sinne pääsemiseen. Jos tavoitteesi on lihasvoiman kasvattaminen, luo itsellesi mielikuva miltä vahvat lihakset tuntuvat päivittäisessä toiminnassasi, miltä näytät ja millainen olo sinulla on kun olet tavoitteessasi. Sama pätee painonpudotukseen: kuvittele itsesi ihannepainossasi. Kun mielesi näkee sinut jo sellaisena, fyysisen kehon on helpompi löytää tavoitteeseen.

Mielen valjastamista voit harjoitella pienin askelin. Sinun ei tarvitse olla zenmaster hyödyntääksesi mielen voimaa. Kokeile vaikka tutun lihaskuntoliikkeen harjoittelemista ensin mielikuvana. Suorita mielessäsi täydellinen liikerata, täydellisellä lihasaktivaatiolla, sinulle sopivalla vastuksella. Toista harjoitusta, kunnes se sujuu. Tämän jälkeen tee liike oikeasti. Olen varma, että huomaat eron!

Tärkein oppi, jonka olen erilaisissa valmennuksissa ja koulutuksissa saanut on:

Ajattele, mitä ajattelet!

Tällä ohjenuoralla mielen voima pysyy jatkuvasti läsnä ja on käytössäsi aina kun haluat. Kyse on vain siitä, kuinka tehokkaasti haluat käyttää sitä.

 

 

Scroll to Top