Resepti: Inkivääri-palsternakkakeitto

Inkivääri-palsternakkakeitto on ihanan pehmeä syysiltojen ruoka. Inkivääri tuo keittoon mukavan lisäsäväyksen.

Ohje:

  • 3 isoa palsternakkaa
  • 5 keskikokoista perunaa
  • 2 salottisipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • Loraus öljyä
  • Pala inkivääriä
  • 8 dl kasvislientä
  • 2 dl ruokakermaa

Kuori ja halkaise palsternakat, perunat ja sipulit ja asettele uunipellille. Kuori mukaan myös valkosipulinkynnet. Lorauta päälle öljyä ja hiero kasviksiin. Paahda uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Kaada kattilan pohjalle hieman öljyä, raasta inkivääri kattilaan ja kuullota hetken. Lisää paahdetut kasvikset mukaan kattilaan. Kaada kasvisliemi tai vesi ja kasvisliemikuutio. Anna keiton kiehua hetki.

Soseuta keitto pehmeäksi sauvasekoittimella. Lisää kerma ja mausta tarvittaessa suolalla. Nauti!

 

Kokeile seuraavaksi mausteista lohikeittoa täältä ja rauhoittavaa kurkumalattea täältä.

Scroll to Top