Kuusi terveellistä naposteltavaa

Usein joudumme pohtimaan millaiset pienet välipalat tai naposteltavat olisivat niitä terveellisempiä valintoja vähemmän terveellisten valintojen, kuten pringlesien tai sen niin ihanan pätkispussin tilalle. Tässä ideoita, joista voit poimia omaa makuasi eniten miellyttävät vaihtoehdot treenikassin taskuun tai ostaa niitä valmiiksi, jotta naposteluhimon iskiessä ei tarvitse rynnätä oikopäätä marketin karkkihyllylle.

1. Naposteluporkkanat – tai porkkana ylipäätään

Porkkana on listani ehdoton ykkönen. Näitä saa naposteluversioina valmiiksi pussitettuina kaupan vihanneshyllystä, mutta se on helppoa pistellä kiireisessäkin aikataulussa sellaisenaan naamaan, kunhan sen muistaa pestä hyvin ja kuoria ennen syömistä. Porkkanat ovat pääosin makeita ja raikkaita ympäri vuoden, mutta itse suosin luomuporkkanoita niiden paremman maun takia.

Porkkasta mukavan lisähyödyn saavat myös hampaat, kun rouskuttelet porkkanoita säännöllisesti. Tämä on myös hyvä kuidunlähde suolistolle.

Jos porkkanoita haluaa napostella herkuttelumielessä, sopii niiden kanssa erinomaisesti kevyestä kermaviilistä tehty dippi.

2. Minitomaatit

Minitomaatti on täydellinen naposteltava kokonsa puolesta. Kaupasta saatavat pakkaukset pysyvät hyvin matkassa treenikassissa ja pitävät tomaatit ehjinä. Erityisesti ulkomaiset tomaatit kannattaa pestä huolella kuumassa vedessä ennen syömistä.

3. Vesimeloni

Hedelmistä vesimeloni on ehdoton ykkönen, kun haluaa jotain raikasta naposteltavaa. Nämä toimivat hyvin joko siivuina tai paloina. Erityisesti kesällä vesimeloni on erinomainen korkean nestepitoisuuden ansiosta. Toimii ihanasti myös salaatin seassa!

4. Pensasmustikat

Pensasmustikka on metsässä kasvavaa serkkuaan kooltaan suurempi ja jonkin verran myös makeampi. Kesällä näitä saa kotimaisina torilta ja kaupoistakin, mutta talvella nämä tulevat luonnollisesti ulkomailta. Tuulahdus kesää kulkee näiden mukana, kun ostat kaupasta rasiallisen pensasmustikoita keskellä talvipakkasia. Ulkomaiset marjat kannattaa huuhdella kuumalla vedellä ennen syömistä. Näiden pieni miinus on suhteellisen korkea hinta, mutta toisaalta herkkunautintona hintansa väärti.

5. Paahdetut kikherneet

Paahdetut kikherneet saattavat kuulostaa ensin kummalliselta, mutta nämä ovat ehdottomasti kokeilunarvoisia naposteltavia. Netistä löytyy kasapäin ohjeita, miten kikherneet kannattaa maustaa ja valmistaa. Nämä on helppoa paahtaa ohjeiden mukaan, ei tarvitse olla mikään kokkikolmonen onnistuakseen. Herneet sisältävät mukavasti myös proteiinia ja kuituja, joten nämä naposteltavat ovat lisäksi yllättävän täyttäviä!

6. Ruis – tai tattarisipsit

Suolaista naposteltavaa kaipaavalle ruissipisit ovat perunalastuja huomattavasti terveellisempi valinta. Gluteenittomana löytyy suuremmista supermarketeista myös tattarista tehtyjä ”sipsejä”. Näihin voi halutessaan yhdistää esimerkiksi avokadotahnaa, joka on helppo valmistaa muussaamalla avokadoa. Näin saat tuorejuustoa huomattavasti terveellisemmän levitteen ja naposteltavasta tulee sopivampi vaikkapa illanistujaisiin.

Scroll to Top